Jordan Larsson om VM-kvaltruppen: “Det är klart att jag är besviken”

201007 Jordan Larsson and Martin Olsson of the Swedish national football team during a training session on October 7, 2020 in Stockholm. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0032

Jordan Larsson, som fick sitt första genombrott som proffs i Helsingborgs IF, har på senare tid verkligen börjat leverera på en högre nivå i ryska Spartak Moskva, och var naturligtvis besviken över att ha lämnats utanför Janne Anderssons senaste VM-kvaltrupp. Anfallaren delgav sina tankar i en intervju med Sportbladet under tisdagen.

” Det är klart att jag är besviken. Jag har varit med i de två senaste samlingarna och jag tycker jag har gjort det väldig bra här i Ryssland, men det är inte jag som tar ut landslaget. Jag får respektera Jannes (Andersson) beslut.

Jag uppskattade att han ringde och berättade för mig att jag inte var med. Det visar att han respekterar mig. Sedan behöver det inte betyda att jag tycker att han gör rätt. “

Jordan Larsson, som fyller 24 i år, har gjort hela tolv mål samt fem assist på 22 matcher för sitt Spartak Moskva denna säsongen, vilket har bidragit starkt till lagets andraplats i serien. Marcus Berg, som blev inkluderad i landslagstruppen som en av anfallarna, har på sitt håll stått för nio mål och två assist för Krasnodar, även det i den ryska ligan.

” Jag tycker att jag borde vara med. Jag vet inte om jag gör plats för Zlatan eller någon annan, men jag tänker inte heller så. Jag får fortsätta att göra mål och assist för att bevisa att jag ska vara med. “

EM-slutspelet äger rum i sommar, och Sverige lär vara hoppfulla om att bygga vidare på den framgång man hade under VM 2018 då man tog sig hela vägen till kvartsfinal. Med spännande unga spelare som Alexander Isak och Dejan Kulusevski, samt ett antal mer erfarna och etablerade spelare som Zlatan Ibrahimovic och Emil Forsberg så är den svenska konkurrensen större än den varit på ett bra tag. Jordan Larsson ger dock inte upp om att slinka med i den slutgiltiga truppen inför EM.

” Det är kanske en indikation inför EM, hur Janne vill bygga sitt lag. Men jag ger inte upp. Mycket kan hända, det är några månader tills truppen ska tas ut. Det händer mycket snabbt i fotboll.

Jag känner att jag har tagit stora kliv i min utveckling. Tyvärr är det svårt för svenskar att följa den ryska ligan. “

Vad krävs för att du ska ta en plats i EM-truppen?

” Det är en bra fråga. Jag vet inte. Som anfallare ska man göra mål och assist och det har jag gjort hittills, men Janne bedömer att andra gör det bättre och det får jag acceptera nu. Det är inga dåliga namn som finns i landslaget. Zlatan Ibrahimovic är 39 år och levererar fortfarande på högsta nivå i Milan. Alexander Isak har varit väldigt bra i Spanien.

Jag kan vara med där också och det motiverar mig att jobba ännu hårdare. “

AOH drivs, sedan 2009, på ideell basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*