HIF 2010 – ett gäng LEGO-spelare

Björn Helgesson, mannen bakom HIF’s inmarschlåt – På Gator Röda Och Blå – är helt klart en kreativ person med många strängar på sin lyra.

Som tidigare presenteras i nummer 13 av magasinet “HIF-Extra”, så har Björn lagt ner mycket tid och energi för att skapa vårt favoritlag i LEGO! Björn berättar själv;

***

Min son Truls är helt tokig i LEGO och det har smittat av sig på båda hans föräldrar kan man nog säga. Det är en genial leksak eftersom man dels kan bygga modeller efter ritningarna, dels helt fritt skapa miljöer och världar efter eget tycke och smak. Det kändes dock som att någonting fattades i dessa världar som vi byggde upp; HIF!

Sagt och gjort, jag började kolla runt efter passande delar och det visade sig vara svårare än jag först trodde. Jag kom dock i kontakt med en kille som sålde separata delar från sin hemsida och han hjälpte mig väldigt mycket, bland annat genom att skaffa fram de två blå, korta ben som behövdes till Gashi och Stoffe samt Pär Hanssons kropp och byxor. Dessutom bjöd han på de tio röda överkroppar som behövdes, så jag antar att han hade någon form av HIF-sympati.

Emblemen på överkropparna skrev jag ut på klisteretiketter och siffrorna på ryggen och Lantz kaptensbindel målade jag dit med svart och vit färg. Det svåraste var att hitta ansikten och hår som kändes hyfsat nära de levande förebilderna.

Från tanke till färdig startelva har det tagit 3-4 månader. Jag har dock inte jobbat heltid med detta…

Jag är riktigt sugen på att bygga hela truppen och jag ångrar att jag inte byggde Conny, men det är ju inte för sent. Nu i första skedet fick jag prioritera startelvan, även om det var trist att behöva utelämna personliga favoriter som Wahlstedt och May.

Det är flera som frågat om jag inte ska bygga Olympia och det är sjukt lockande. LEGO är dock saftigt dyrt och del skulle ju krävas en hel del grundmaterial för att bygga något så ståtligt. För att inte tala om tiden det skulle ta i anspråk.

Men man ska aldrig säga aldrig, en vacker dag kanske LEGO-HIF har sin egen arena att stapla in på…

***

Nu går vi ju in i säsong 2011 så frågan är given;
Har du påbörjat arenabygget och finns det planer på att göra en startelva (eller hela truppen) samt tränarstaben för år 2011?
–  Jag har inte uppdaterat gänget, men kommer kanske göra det när säsongen drar igång. Det var dock ingen barnlek att få ihop delarna, men det ska väl gå igen.

Har inte påbörjat arenabygget; vet inte om det kommer bli av. Säkert någon dag, men det dröjer nog. Skulle behövas ett helt sommarlov…

1 kommentar

  1. “LEGO är dock saftigt dyrt och del skulle ju krävas en hel del grundmaterial för att bygga något så ståtligt”.

    Dags att kolla in Bricklink eller kanske gå med i Swebrick och beställa via LUGBULK. Dock så har deadlinen för årets LUGBULK så gott som gått ut… :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*