Har Conny fått receptet på Bamses dunderhonung?

När Gefle tog ledningen kom jag att tänka på det gamla ordspråket: ”inga träd får växa till himlen”. Intrycket förstärktes när Marcus Nilsson åkte ut. Sedan funderade jag för mig själv, tja, det vore väl inte så konstigt om det kom en förlust. Att den skulle komma förr eller senare får man väl räkna med.

Det som sedan hände i slutet av matchen fick mig att associera till en trolleriföreställning med Joe Labero. Jag hade blivit mindre förvånad om han trollat fram en traktor ur bakfickan än av det vi fick se på Strömvallen.

Vad är det egentligen med årets HIF-upplaga? Har Conny Karlsson fått receptet på Bamses dunderhonung och delat ut till grabbarna?

Jag måste erkänna att jag är lika förvånad som de flesta andra över vilken fantastisk styrka, moral och spelglädje som spelarna visar upp den här säsongen. Det var väldigt länge sedan som vi fick uppleva något sådant.

Den frågan vi alla ställer oss nu är förstås: hur länge ska det hålla? Det känns liksom för bra för att vara sant!

Egentligen så förbannar jag årets långa sommaruppehåll, orsakat av ett VM som Sverige inte ens lyckades kvalificera sig till. Det kan hända, för HIF, en hel del otrevligheter under uppehållet även om jag givetvis inte önskar det.

Men samtidigt måste vi glädjas för stunden. Själv har jag blivit så imponerad att jag bestämt mig för att åka till Helsingborg och kolla matchen mot Halmstad BK, trots att jag egentligen inte har tid på grund av ovanligt mycket jobb. Men det räcker inte längre att njuta av TV-bilderna. Som marknadskillarna brukar säga: fotboll ska upplevas live. Och det är precis vad jag tänker göra – trots att jag har drygt 100 mil tur och retur till Olympia!

Jag räknar med att vi är många fotbolls- och HIF-vänner som kommer att ta plats lördagen den 22 maj kl 16 på läktaren.

För övrigt så vill jag naturligtvis tacka Conny och killarna för de dubbla födelsedagspresenterna som jag bad om. Två segrar i rad, kring min födelsedag.

www.rolandnordqvist.com

 

 

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*