Reflektion från Tv-soffan

Det är ju helt sanslöst! Precis när man börjat acceptera att årets första förlust är på väg så bara smäller det till! HIF’s segertåg tuffar vidare med större ackurates och målmedvetenhet än jag någonsin trott varit möjligt. Vilken styrka, vilken moral! HIF årgång 2010 är i det närmaste magiskt!

I ärlighetens namn var detta ett sömnpiller värt namnet i drygt 75 minuter. Jag var ganska övertygad om och hade inom mig accepterat att årets första förlust var ett faktum. Underläge med 1-0 och en man utvisad, lets face it bara, det ska vara kört vid det läget. Det hade varit kört om detta hade varit HIF årgång 2000-2009…men icke då det gäller årets upplaga, en lagmaskin med en till närmelsevis omänsklig moral som en av huvudingredienserna. Krydda upp detta med en tränare, manager, ja vad du vill, som har en otrolig fingertoppskänsla, så har du ett vinnande recept. Ett recept för guldmakeri!

***

Spontant utbrister jag i fåtöljen; “- Men varför byta ut Crisse? Varför?”

Än en gång får jag ett bevis på Conny’s kompetens som tränare, manager, ja vad du vill. Crisses ersättare, May, behöver drygt en minut på sig för att göra mål. Efter May’s mål känns det som HIF-spelarna fick en trippel Red Bull i energivärde och de började pumpa på och tvåan var i det läget ganska väntad.
Trean, en straff som var perfekt placerad var en ren bonus i protokollet. Har svårt att faktiskt bli övertygad om att Rachid verkligen blir fälld? Men som så många andra gånger, det jämnar ut sig under en hel säsong de där med för och nackdelar i domsluten.

***

Lite negativt ska jag faktiskt kasta ur mig idag…

Makondele har precis devalverat sitt värde i fotbollsvärlden till långt under division 3-klass. Han märktes i princip bara en gång under sin tid på plan, och det var när han tappade markeringen på Gerndt som kunde göra Gefle’s mål (vilket var riktigt snyggt faktiskt…).

Jag sätter inget betyg, men skulle jag gjort det hade Makondele fått ett par minustecken framför sig.

Det behövs ett riktigt rejält jävlaranamma uppryck nu Rene!

***

Till nästa match mot Kalmar är Marcus Nilsson och Joel Ekstrand avstängda. Kan bli kul att se hur Conny King formera det mittlåset. Garanterat på ett helt oväntat sätt, som kommer bli succé det också.
På tal om avstängningar så återvänder Lindström, och det är absolut inget negativt. Men i detta läget känns det som om man vill ha May med i spelet i fortsättningen också? Eller så är han en sådan där joker man slänger in när allt annat kört fast…

***

Det är gott att vara HIF’are nu! Efter 12 omgångar är vi fortfarande obesegrade, det återstår 3 lag till sedan har mött dem alla (en gång iaf), och ingen har än så länge kunnat välta The Big Red Machine…

Det är gott att vara HIF’are nu!

4 kommentarer

  1. Ymer.
    Visst blev Rachid fäld, tom jättekapad tvärs över smalbenet.
    Inte ens tillstymmelse till protest heller från Chibsah.

  2. Tackar för uppmärksamheten och klargörandet! Jag missa den fällningen totalt då jag höll på att hälla upp kaffe! 😉

  3. tycker du glömde nämna att Rachid var fantasstiskt bra tiden han fick spela, hoppas på honom från start mot Kalmar ! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*