Gudjon Petur Lydsson trivs i HIF

Foto: hif.se

(Foto: hif.se)

Islänningen Gudjon Petur Lydsson är en av de sex nya spelarna som kom till HIF under sommarens transferfönster, och han tycker att allting har varit perfekt från första början. I torsdagens match mot Elfsborg i Svenska cupens kvartsfinal fick han spela sin andra match för HIF.

Gudjon var otroligt glad att en så stor klubb som HIF ville ha honom, så han gav det en chans.

– Allting har varit perfekt sedan jag kom hit. Jag har blivit väl mottagen av spelare och ledare sedan jag kom till klubben och jag är nöjd med allting. Staden är underbar och maten är väldigt god. Arenan är fantastisk och träningsanläggningen också.

Vad visste du om HIF innan du kom?

– Jag visste att Henrik Larsson hade spelat här för en del år sedan.

Hur skulle du vilja beskriva dig själv som spelare?

– Jag är aggressiv, teknisk och också bra på att passa och skjuta.

Eftersom SM-guldet nu är säkrat så hoppas mittfältaren på att han kommer få fler chanser att kunna visa att han är bra nog.  

– Jag ska träna på bra och visa vem jag är, så kommer förhoppningsvis tränarna att plocka ut mig i laget och låta mig spela. Det skulle inte göra mig besviken.

Gudjon flyttade till HIF från isländska Valur när kampen om SM-guldet var i full gång. Att komma till en ny klubb mitt i en guldstrid tyckte han bara var kul.

– Jag har viljan att vinna varje match, så det är bara det jag ska göra. Jag är inte rädd att spela under press, utan jag trivs med det, säger Gudjon som var säker på en sak när han anlände till HIF.

 – Vi kommer att bli mästare.

Gudjon skulle få rätt. Exakt en vecka efter hans debut i HIF i 3-0 segern hemma mot Mjällby, så skulle han få äran att kunna kalla sig för svensk mästare. Nu är hans sikte inställt på att vinna Svenska Cupen. I torsdagens match mellan HIF och Elfsborg i turneringens kvartsfinal, så fick Gudjon hoppa in i den sextionde matchminuten istället för Rachid Bouaouzan. Gudjon blev glad och var redo för spel när han fick beskedet att han skulle bli inbytt. När domaren blåste av tillställningen så var Gudjon nöjd med sin insats.

– Jag har väntat på min chans och jag tog den. 

HIF vann matchen mot Elfsborg med 2-0 efter mål av Christoffer Andersson och Simon Thern.

– Det var en bra match av laget. Vi var det bättre laget för kvällen och förtjänade att vinna. Vi höll bollen bra och skapade fler chanser, säger Gudjon.

– Det var viktigt för laget att gå vidare till nästa rundan för vi vill vinna allting, och den matchen (kvartsfinalen mot Elfsborg) var bara ett avancemang i turneringen för att komma närmre  till cupfinalen och titeln.

HIF får möta Örebro i semifinal den 29 oktober. Segraren blir hemmalag i cupfinalen mot Kalmar FF som spelas den 5 november. Det kan därmed bli ännu en titel denna säsong, som HIF får lyfta mot skyn på Olympia förutom SM-guldet.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*