Reflektion – IF Elfsborg (Cupen)

Nästan fram emot små timmarna var det återigen dags för match för Sveriges bästa fotbollslag och som ni säkert redan vet rullades Elfsborg bort från ännu en titel torsdags.

Photo By Gedda
Photo By Gedda

Några elaka röster påstod att det skulle bli tufft för HIF att ladda om till cupen, ack vad fel de hade och HIF fortsätter vara oslagbara på Olympia!

***

Scenariot från de senaste matcherna vad beträffar HIF:s försvarsspel sitter kvar, lite rörigt de första minuterna och sen nästan helt fläckfritt. Enda minustet var att det ibland såg lite nochalant ut från Baffo, men det släppte ju längre in i matchen vi kom.

Likaså visade Pär Hansson att hans form finns kvar och han gör några riktigt fina parader under matchen, bland annat en kvalificerad benparad i början. Frågan är bara när Erik Hamrén ska ge Sveriges bästa målvakt chansen?

***

HIF med bara en ”riktig anfallare” i truppen (Santos) såg piggt ut framåt och många spelare var på fint spelhumör. Rachid och May skojade med Elfsborgsspelarna både en och fem gånger, till publikens stora förtjusning. Christoffer Andersson hade en tass med i båda målen, det första strax innan paus placerar han vackert in och vid 2-0 skjuter han ett skott som Elfsborgs målvakt inte klarar hålla och det är bara för Simon Thern att trycka in den.

Det var roligt att se hur alla spelare visade energi och spelglädje, det värmde oss cirka 4000 s0m var på plats.

***

Elfsborgs spelare och supportrar fick ett fint och varmt välkomnande till Olympia och fick höra under hela matchen vilka som är mästare. I slutet förtydligades det också att Elfsborg är borta från även den sista titeln, de som skulle vinna så mycket i år…

***

Skönt att se att HIF:arna inte vill bjuda på en tum trots guldyran som rått under dengångna veckan. HIF går starkt och säkert mot trippeln och visst är det underbart? Säger som det sjöngs i går på Olympia, fy fan vad bra jag mår!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*