Fyra poäng mot ett formstarkt DIF är väl godkänt?

En fixad, tre återstår att ta hemma på Olympia. Ingen omöjlig uppgift, även om den inte är helt enkel. En viktig bit på vägen är att Conny & Co hittar ett sätt att neutralisera ”Den gamle”. Alltså f d HIF-aren Mattias Jonsson som nu bär DIF på sina axlar. När han kroknade så blev HIF:s uppgift på Stockholms stadion betydligt lättare, även om positiva tendenser märktes direkt efter pausvilan.

Med matchen på stadion i färskt minne känns det också som om Christoffer Andersson spelade ut Marcus Nilsson ur startelvan. Om inte Marcus gjorde det själv, vilket möjligen är lite närmare sanningen. Men Crisse var ett piggt inslag när han kom in.

När man hörde ramsorna mot Alexander Gerndt funderade jag på om Djurgården rekryterar sina supporters från Skansen, men sedan kom jag på att aporna där förmodligen är smartare än så! Alexanders sätt att tysta idioterna var förstås det effektivaste man kunde tänka sig, men jag hade gärna sett att han gjort ytterligare ett mål.

Nu hoppas att jag HIF-supportrarna visar att de är mer väluppfostrade. Det är OK att älska sitt lag, men att hata motståndarna eller domaren (oavsett om han gör fel) är bara brist på god uppfostran. Man kan möjligen håna motståndarna med lite ironi, men hat är något annat och otäckt som jag tycker inte hör hemma inom sporten.

Det är god sportsmannaanda att respektera motståndarna och ett exempel på det fick vi på presskonferensen efter matchen där båda tränarna uttalade sig respektfullt för motståndarna. Att sedan Djurgårdstränaren Magnus Persson tyckte att domarna varit lite väl generösa mot HIF är sådant man får ta. Jag tyckte nog också att Djurgården kunde fått en straff men var av uppfattningen av även HIF kunde ha fått en, sådant brukar jämna ut sig i längden. Och inte var det domarnas fel att djurgårdsspelarna sprang offside i parti och minut? Den feldömda hörnan var klantigt men även spelare och tränare tar ibland uppenbara felbeslut.

Simon Thern fick äntligen chansen från start och det var ju kul. Han skötte sig hyfsat bra men har en bit kvar. Däremot skjuter han betydligt bättre och mer pricksäkert än Rachid som alldeles för sällan träffar målet. Det var väl rena oturen/turen att Pa Dembo inte släppte fler bollar förbi sig?

När nu allsvenskan gått till halvtid och vänder så är det en hel del som påminner om fjolåret. HIF har färre förluster, men också färre poäng. Hur fortsättningen kommer att se ut hänger dels på vad som händer under transferfönstret men i lika hög utsträckning av hur laget – och konkurrenterna – påverkas av Europaspelet. Några lag tvingas spela betydligt fler matcher och om det sedan är bra eller dåligt visar sig.

Jag tycker dock att våren visat att HIF har bra resurser, i form av flera kompetenta spelare på de flesta platser i laget och det kommer säkert att visa sig värdefullt i det långa loppet. Låt oss hoppas att det räcker hela vägen.

Att sälja Alexander Gerndt till Köpenhamn för 18 miljoner plus Peter Larsson är dock ingen smart idé. Mer än så är vår skyttekung värd!

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*