Conny – dagen efter: – Spelmässigt bästa för säsongen

Denna gång blir det en lite kortare intervju.

Gratulerar till en fantastisk andra halvlek!

– Tack, kanske den bästa för säsongen, spelmässigt. Det som saknades var fler mål.

Upplevelsen från läktaren var att vi tog över i samband med att Jonson gick ut.

– Ja kanske det, men han tröttnade och jag tror att de tog ut honom av säkerhetsskäl. De ville nog inte riskera att han när han blev trött skulle dra på sig en skada som kanske skulle hindra honom från att spela resten av säsongen. Det har ju gått bra de senaste omgångarna för dem att göra så.

Vi fick ordentlig snurr på passningsspelet i andra, Gashi och May kom mer med i spelet och det såg bra ut. Det gjorde det verkligen.

Djurgården var nära straff men det blev aldrig någon, vad tyckte du?

– Du Leif, jag undrar om inte de blåser för offside innan. Assisterande vinkar där och vi undrade varför han hade flaggan uppe. Det var en svårdömd match och mycket tryck på domaren.

Det var inget vi noterade från läktaren, men det stämmer ju att Strömbergsson blåser frispark för HIF så det är inte alldeles omöjligt. Holgersson hade det jobbigt…

– Nja, det blev lite felpassningar och vi behövde kanske en offensivare spelare och satte in Christoffer där. Men Hogge gjorde en bättre match än den kritik han fått i tidningarna. Även om det inte var hans bästa match.

Marcus Nilsson hade det också tungt.

– Jo han missade vid målet men jag tycker nog att han spelade upp sig igen trots den missen. Sånt kan sätta sig men Marcus lyckades slå det ifrån sig på ett bra sätt.

Rasmus fick inte heller ut så mycket..

– Djurgården låg mycket tajtare än många andra lag och då försvinner den ytan som Rasmus söker. Det blev mycket bättre i andra när han kom ner på mittfältet.

– Men jag tror att deras mittfält (inre) med Sjölund och Hämäläinen tröttnade. De spelade mer diamant och fick springa oerhört mycket.

Några skador eller skvanker på spelarna?

– Det är Hannu. Rachid, skadad i vaden efter en smäll mot HBK. Han springer på löpband men är ännu inte i annan träning.

Rykten vandrar runt en del spelare i dessa tider. Nu har tydligen Utrecht också visat intresse..

– Det är ingen större mening att kommentera detta. Dels för att det kommer när något blir klart men just nu också för att jag inte hört någonting konkret.

Till sist, Simon Thern gjorde debut från start i allsvenskan i går. Vad tycker du om hans insats?

– Mycket bra. Han gör det riktigt bra, inte minst för att kliva in från start här på Stadion. Det är tuffare än vad många tror.

Okej, då hörs vi igen nästa tisdag. Gärna då en segerintervju.

– Ja det får vi hoppas!

 

1 kommentar

  1. Såg inte matchen pga resa men på førhand kændes en pinne som helt OK och av matchbilderna i efterhand ska man vara glad før att HIF inte åkte på en straff då Larsson visserligen træffar bollen men allt før mycket Jonsson oxå…

    Visserligen strafflæge før oss också då Gashi rann igenom men såg inte læget så kan inte sæga något om det men gør bara HIF sitt på måndag i returen så får vi hoppas på bættre resultat i øvriga matcher då denna omgång tog alla “førføljarlag” full pott men de tappar snart spåret hoppas jag -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*