Fritt fram för armbågar i ansiktet?

Alla vi som såg på matchen mellan Elfsborg-IFK Göteborg häromdagen reagaerade kraftigt gentemot Andreas Augustssons tuffa, på gränsen till brutala, spel med sina armbågar.

Augustsson med armbågen...

Idag kan vi läsa på fotbollssverige.se att disciplinnämnden inte anser det vara straffbart beteende från Augustsson. Man häpnar!
Vi tar inte upp någonting utan en anmälan, säger disciplinnämndens Khennet Tallinger till fotbollsverige.se

Måndagens heta västkustderby spårade ut. Mycket tack vare Andreas Augustssons fula armbåge på Elmar Bjarnason. Vid en hörna satte Elfsborgs mittback upp armen rätt i ansiktet på islänningen – utan att domaren Jonas Eriksson reagerade.

IFK-lägret rasade och många ville att Augustsson skulle bli avstängd i efterhand. Men Göteborg har fortfarande inte anmält händelsen och därför behöver disciplinnämnden inte undersöka armbågsattacken.
Visst, han (Augustsson) går över gränsen och det är inte första gången. Men det är alldeles för låg nivå för att gå vidare med. Vi klubbar kan inte hålla på att anmäla varandra, vi har tillräckligt med problem i svensk fotboll med allt som händer på våra läktare, säger IFK:s tränare Jonas Olsson till Borås Tidning.

Olsson skulle också bli överraskad om någon annan inom klubben väljer att anmäla mittbacken. Det leder alltså till att Augustsson slipper straff.
Vi tar inte upp något fall på egen hand. Det måste komma in en anmälan från berörda klubbar, säger disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger till BT.

Augustsson är dock inte särskilt stolt över det som hände.
Det var olyckligt och klantigt av mig. Min arm är för högt upp och det får jag ta på mig, säger han till BT.

Men samtidigt, jag accepterar aldrig att någon står och håller fast mig, då gör jag allt som står i min makt för att slita mig loss. Jag hade fullt fokus på hörnan och går hundra procent för kroppskontakt. Tyvärr och olyckligt träffar jag lite för högt, annars är det en situation av hundra under en match.

Var det en hård smäll?
Jag tror inte att jag hade lagt mig ner om man säger så.

(Fotbollssverige.se)

***

Man häpnar!

Samtidigt minns man Durmaz strypgrepp tidigare under säsongen, som inte heller det blev anmält(?).

För tillfället verkar det vara fruktansvärt luddigt i svensk fotboll i allmänhet och i Allsvenskan i synnerhet.

***

Flaggar för ett senare inlägg under veckan där jag hävdar att det är dags att skrota Allsvenskan…(fritt fram för tolkning…)

1 kommentar

  1. För att inte prata om Henrik Larssons dust med Jon Jönsson för några år sedan som blev straffat hårt när de vevade det flera ggr på TV (även Augustsson “flygande” armbåge blev också förevisad) så undrar man ju ibland hur konsekventa dom är…

    Och ang. Dumarz strypgrepp nu senast har jag för mig att situationen blev uppmärksammad men då HBK:aren som Durmaz tog sitt grepp på felat först blev tydligen bara han straffad (disciplinämmnden ville väl inte vara hårda i överkant) – trots att Durmaz förseelse var betydligt av en grövre art!!

    Kanske läge att skrota disciplinämmnden istället??

1 trackback/pingback

  1. Dagen då det blev helt okej att armbåga sin motståndare « Johannes Blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*