Fotbollsförbundet vill förlänga transferfönstret

SvFF har skickat en förfrågan till FIFA för att få förlänga transferfönstret för svenska klubbar.

Osäkerheten inom fotbollen ställer till det för svenska klubbar på grund av spridningen av coronaviruset. I Sverige kommer transferfönstret stänga den 31 mars men nu undersöker det svenska fotbollsförbundet om det finns en möjlighet att få det datumet förlängt. Det skulle ge klubbarna längre tid på sig att ta in nyförvärv beroende hur det blir med seriestarten.

– SvFF har ställt frågan till Fifa gällande vilka eventuella möjligheter som finns att förlänga fönstret. De har inte fått någon återkoppling ännu, säger Svensk Elitfotbolls sportchef Svante Samuelsson till Fotbollskanalen.

En förlängning av transferfönstret är inget som har varit uppe för diskussion bland klubbarna men SvFF vill ställa frågan redan nu för att veta vilka alternativ som finns om det skulle bli tal om att förlänga tiden senare.
– Beroende på vilket svar Fifa ger till SvFF och hur den totala situationen utvecklar sig, så kommer vi nog att tillsammans med berörda delar av svensk fotboll att inleda ett resonemang kring det, säger Svante Samuelsson.

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*