Filip Sjöberg “Jag minns att jag var lite nervös men när jag väl kom in på plan så var det en enorm lycka och glädje”

180610 Helsingborgs Filip Sjöberg och Degerfors Sargon Abraham under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Degerfors den 10 juni 2018 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178

Allsvenskan står för dörren och strax bakom de etablerade A-lagsspelarna finns ett gäng ungdomar som är redo att ta chansen när den kommer. AOH fick en pratstund med Filip Sjöberg, en av våra unga talanger, som står på gränsen till A-laget. Det blev ett samtal om känslorna kring A-lagsdebuten och hur han ser på sin framtid i HIF.  

Filip, och tvillingbrorsan Axel, kom till HIF som 13-åringar från Eskilsminne. A-lagsdebuten klarades av i träningsmatchen, mot just Eskilsminne, under försäsongen 2018 och då tog det bara 15 minuter för mittfältaren att presentera sig för HIF-supportrarna via ett vackert mål i en match som slutade 5-1. Debuten följdes sen upp men en del bänknötande men även två inhopp, i Superettan, där Sjöberg skrev in sig i statistikböckerna genom ett gult kort i den 90:e minuten mot Värnamo. AOHs Olof Möller fick en kort pratstund med 18-åringen som fått smak på A-lagsfotboll och siktar på att ta ytterligare steg i karriären under 2019

För de som inte har så bra koll på dig, hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

Jag är en hårt jobbande spelare med bra teknik och spelförståelse som gillar utmana på vänsterkanten.

Du gjorde A-lagsdebut förra året, hur var känslan att få A-lagsdebutera för HIF?

Ja, det va mot Degerfors hemma förra året och jag minns att jag var lite nervös men när jag väl kom in på plan så var det en enorm lycka och glädje, eftersom det har varit ett mål länge. Just känslan att det handlar om tre poäng var häftigt

Kan du beskriva din fotbollsmässiga väg till A-lagsdebuten?

Jag har tränat hårt i u-19 som gjort att jag har fått chansen och visa vad jag kan både i u-21 matcher och på A-lagsträningar. Det har lett till att jag har utvecklats mycket på kort tid och då kommer chanserna. Att spela fotboll på väldigt hög nivå, i den klubb som fostrat en, är väldigt få förunnat och inget som kommer gratis.

Hur ser du på den kommande säsongen? Vad har du för personliga mål? Hur ser du på lagets säsong?

Jag är väldigt nyfiken och taggad på den kommande säsongen. Mitt personliga mål är att få så mycket träning med A-laget som möjligt. Lagmässigt tror jag på en framgångsrik säsong i u-19 Allsvenskan där vi kommer vara med och fightas i toppstriden.

Du har en tvillingbror, Axel, hur är det att vara bröder och spela ihop? Är det konkurrens eller sporrar man varandra på andra sätt?

Enligt mig är det bara positivt att ha sin tvillingbror i samma lag, som man alltid kan tävla lite extra mot. Jag blir bara bättre av att vi triggar varandra – både på och utanför planen!

Kollar du mycket fotboll när du inte själv tränar och spelar? Vilken är i så fall favoritligan att kolla på?

Jag kollar faktiskt inte så mycket fotboll men det har blivit lite mer på sista tiden. Jag kollar gärna på Manchester City, för jag tycker de spelar fin fotboll.

Vem är din förebild?

Paulo Dybala i Juventus

Vad har du för mål i karriären? Vilket är drömlaget att spela i?

Målet är att kunna leva och försörja sig som fotbollsspelare. Gärna i Italien eller England. Drömmen är givetvis att få spela i Juventus

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*