HIFare i världen- Proffskollen

Vi är halvvägs in i januari och de ligor som haft uppehåll börjar så smått att dra igång även om det inte ännu är full aktivitet. Till denna veckas ”rödblå” utlandsproffs utser vi Loret Sadiku som fortsatt gör bra insatser i Kasimpasa och dessutom skrivit på ett nytt kontrakt med den turkiska klubben som sträcker sig till 2022.

Alfred Finnbogasons hans Augsburg spelar nästa match den 19 januari. Man gör detta i ett knivigt läge då man ligger en poäng ovanför kvalstrecket.

Alex Timossi Andersson och hans Bayern U19 har uppehåll och drar igång igen den tredje februari.

Emil Krafth och hans Amiens förlorade mot ligadominanten Paris Saint Germain med 0-3. Emil spelade hela matchen. I kväll spelas nästa match då man möter Lille på bortaplan.

Alexander Kacaniklic och Nantes har gått skilda vägar och det blir nu intressant att följa vad nästa klubbadress blir. Det har ryktats om klubbar i Sverige såväl som utomlands. Alex har ryktats till HIF men i veckan uppgavs att han var på Årsta och träffade Hammarby.

Den turkiska ligan har haft uppehåll men Atiba Hutchinson och hans Besiktas spelar i kväll igen mot Akhisar.

Loret Sadikus och Abdul Khalilis Kasimpasa spelade igår 0-0 mot Alanyaspor på bortaplan i turkiska cupen som spelas i dubbelmöten. Loret startade, drog på sig ett gult kort och blev utbytt i den 90:e minuten. “Abbe” fanns inte med i truppen på grund av skada. Kasimpasa spelar ligamatch på måndag då mot Caykur Rizespor. Loret har dessutom skrivit på ett nytt kontrakt med klubben som sträcker sig till 2022.

May Mahlangu och hans Ludogorets har uppehåll i ligan tills den 16 februari.

Lalawele Atakora och hans FK Gabala går på uppehåll och drar igång igen den tredje februari.

Jere Uronen och hans Genk drar igång ligan i kväll igen när de möter Sint-Truiden.

Edwin Gyimahs Bidvest har inte spelat tävlingsmatcher sedan senaste proffskollen. Däremot träningspelade man mot Werder Bremen, 2-2. Nästa match spelar man på söndag.

 

Suprise Ralanis och Matthew Rusike och deras Cape Town City FC har spelat två matcher sedan senaste proffskollen. Först spelade man 2-2 mot Baroka och sedan vann man med 5-0 mot Free State Stars. Mot Baroka fanns inte Suprise med i truppen, enligt hans instagram ”rehabar” sydafrikanen. Rusike startade på bänken men fick hoppa in i den 74:e minuten. Mot Free State Stars var Suprise fortsatt utanför truppen medan Rusike satt på bänken matchen igenom.

Den schweiziska ligan har uppehåll. Alexander Gerndt och hans Lugano spelar nästa match den andra februari.

Victor Palsson har lämnat Zürich och skrivit på för Darmstadt i den tyska andraligan. Första gången vi kan få se Victor i hans nya klubb är den 29 januari när ligan drar igång igen. Darmstadt ligger för närvarande på plats 13.

Joseph Baffo har efter korsbandsskadan och efter gått skilda vägar med Eintracht Braunschweig stått utan klubb men har nu skrivit på för Duisburg i tyska andraligan. Tillsammans med Victor har vi nu alltså två före detta HIFare att hålla ögonen på. Duisburg ligger för närvarande på plats 16 vilket innebär negativ kvalplats.

Frederik Helstrups Arka Gdynia har uppehåll och drar igång igen 10 februari. Man ligger för närvarande 10:a.

Roman Kienast och hans Wiener Neustadt avslutade höstsäsongen på en sjätteplats. Ligan tar nu julledigt och drar igång igen i slutet av februari. Den 34-åriga anfallaren har noterats för 10 mål den här säsongen och har ett kontrakt som sträcker sig fram till nästa sommar

HAR AVSLUTAT SÄSONGEN

Tarmo Neemolo och hans Paide Linnameeskond slutade femma i den estländska ligan och Tarmo noterades för sex mål denna säsongen, inte illa för en 36-åring.

Leandro Castans Vasco Da Gama slutade på en 16:e plats i ligan. Laget slutade på 43 poäng och Sport som slutade på 17:e plats och därmed nedflyttning slutade på 42 poäng.

Den finska ligans säsong är slut och Hannu Patronen och hans HJK Helsingfors blev mästare

Den isländska säsongen är över. Olafur Skulason och hans Fylkir Reykjavik slutade på plats 8

Alejandro Bedoyas och David Accams Philadephia har spelat klart säsongen efter att ha åkt ut slutspelet.

Ema Boatengs och Jörgen Skjelviks LA Galaxy har spelat klart för säsongen, laget missade slutspel

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*