Farneruds karriär går vidare i Schweiz

190309 Helsingborgs Alexander Farnerud under träningsmatchen i fotboll mellan Helsingborg och Moutier den 9 mars 2019 i Palma. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

37 år är ingen ålder för en fotbollsspelare. I alla fall inte om man ska tro Alexander Farnerud. I somras skrev han nämligen på för FC Chiasso i den Schweiziska tredjeligan

Det är ju inga dussinklubbar som 37-åringen har under bältet sedan han lämnade Landskrona BoIS 2004. Strasbourg, Torino, Young Boys och Bröndby är bara några som fått njuta av mittfältarens spel.

Till HIF kom han i slutet på 2018 och efter en dryg säsong i klubben gick resan vidare till IFK Göteborg. När han lämnade Allsvenskan, efter förra säsongen, trodde nog de flesta att karriären var över men uppenbarligen fanns där lite mer att kräma ut.

I somras skrev han på för schweiziska FC Chiasso, som håller till i tredjedivisionen, och kontraktet sträcker sig fram till nästa sommar. Klubben har inlett säsongen starkt och ligger, efter fem omgångar, på en andra plats efter Breitenrain.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*