Fuchs inför AFC ”Vi får hoppas att man inser hur viktig varenda poäng är i en oerhört jämn serie där alla slår alla”

210828 Landskronas Robin Hofsö och Helsingborgs Charlie Weberg under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Landskrona den 28 augusti 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0093

Resultaten har verkligen gått HIFs väg under landslagsuppehållet. Ödet ligger i klubbens egna händer men man måste behålla fokus, i bortamatchen mot AFC, om man ska få med tre viktiga pinnar hem

När nu HIF återupptar seriespelet efter ett kort uppehåll, ställs man inför en tuff uppgift när man reser till Eskilstuna för bortamatch mot AFC på lördag. Eskilstunalaget har verkligen vaknat till efter en usel inledning på årets serie. Laget har klättrat i tabellen, och ligger nu på en åttonde plats, som ett stabilt mittenlag med luft neråt mot bottenlagen. På de fyra senaste matcherna har AFC tagit sju poäng med två segrar mot Norrby 4-1 och Brage 2-1, samt 1-1 mot serieledande Värnamo, och förlust mot Sundsvall med 1-3. Man har framförallt fått snurr på målskyttet. Framåt är det den kraftfulle anfallaren Alexander Ahl-Holmström som gör mycket mål, men även spelare som Albin Linner, Aliyu Yakubu och hemvändaren från AIK Felix Michel har noterat sig i målprotokollet.

HIF är verkligen inne i en vinnande trend, och har tagit tio poäng på de senaste fyra matcherna med segrar mot BOIS med 2-1 och 1-0, mot Akropolis 3-0, och oavgjort 0-0 mot Vasalund. Man ligger tvåa i serien, två poäng efter Värnamo. Men för att kunna fortsätta på vinnarspåret gäller det att behålla maximalt fokus, och se varje match som en ny utmaning. Även om man spelade riktigt bra i stora delar av matchen senast i Landskrona och i andra halvlek mot Vasalund, finns det fortfarande många rattar att skruva på för att bli ännu bättre. Speliden måste sitta en hel match, och anfallsspelet behöver förbättras ytterligare.

210828 Helsingborgs Adam Kaied jublar efter att han gjort 0-1 under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Landskrona den 28 augusti 2021 i Helsingborg.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0093

Försvaret med Charlie Weberg som trygg general  har verkligen imponerat, man har inte släppt till särskilt många chanser för motståndarna. Mittfältet har blandat och gett, särskilt de defensiva spelarna Rasmus Jönsson och Brandur Hendriksson, som bägge steppade upp senast mot BOIS efter att ha varit väldigt bleka mot Vasalund. De offensiva mittfältarna Wilhelm Loeper och Adam Kaied har varit väldigt bra, bägge har löpt mycket, utmanat motståndarna med sin fina teknik, skapat många målchanser och gjort mål. Loeper tänder nog till lite extra i Eskilstuna på lördag, eftersom det är hans förra lag. Han avgjorde hemmamatchen mot AFC i våras med sitt enda mål för HIF i serien så här långt.

Den lagdel som behöver visa mer i HIF är anfallet. Frågan om van den Hurk ska spela spetsforward eller strax bakom, hänger fortfarande i luften. Karjalainen har inte riktigt rosat marknaden som spets. Han jobbar hårt och vinner mycket boll, men han känns inte tillräckligt snabb och distinkt i avslutningsfasen. Det kanske kan vara läge att testa nya kombinationer med Dennis Olsson som speedkula strax bakom van den Hurk, eller Assad al Hamlawi från start i en mer renodlad 4-4-2-uppställning. Oavsett behöver HIF få igång många fler anfallskombinationer än enbart högerinlägg in i boxen från Loeper.

HIF står inför en mycket tuff uppgift borta mot AFC på lördag, men tre poäng är inom räckhåll om man spelar lika bra som under större delen av matchen i Landskrona senast. Nu har man rejält häng på de två översta platserna som innebär direktuppflyttning till allsvenskan, så vi får hoppas att man inser hur viktig varenda poäng är i en oerhört jämn serie där alla slår alla.

Matchtrupp
2. Ravy Tsouka
5. Brandur Hendriksson
6. Andreas Landgren
7. Viktor Lundberg
10. Rasmus Jönsson
11. Rasmus Karjalainen
13. Wilhelm Loeper
14. Casper Widell
15. Assad Al Hamlawi
18. Alexander Nilsson (mv)
19. Bödvar Bödvarsson
20. Dennis Olsson
21. Charlie Weberg
24. Emil Hellman
25. Kalle Joelsson (mv)
27. Benjamin Acquah
31. Adam Kaied
39. Anthony van den Hurk

Matchen spelas, under morgondagen, på Tunavallen med start klockan 17.00

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*