Får Rasmus komma hem och fira?

Undrar om Rasmus Jönsson kan få ledigt och komma hem och fira guldet tillsammans med sina gamla lagkompisar senare i höst? Vi får väl se vad dom säger i Wolfsburg.

Jag hade unnat honom att få avsluta lite roligare i HIF. Visserligen blev det en klar och odiskutabel seger mot ett slakt Örebro men Rasmus har gjort betydligt bättre insatser i den röda tröjan. Det var nog, som en del anade, så att han haft tankarna på autobahn en tid.

Men med ovanstående vill jag ha deklarerat att jag inte tror att guldet försvann med Rasmus. De var väl en lycklig slump som gjorde att våra (inte alltid så) kära vänner i Malmö sträckte ut en hjälpande, om än oavsiktlig, hand i guldstriden.

Nu gäller det ”bara” att betvinga formstarka Häcken borta så har vi ett kanonläge inför seriefinalen i Borås den 21 september. Tyvärr är det ju inte så bara att åka till Rambergsvallen och hämta tre poäng. Det har ju misslyckats vid något tillfälle tidigare. Seger där och all press ligger på Elfsborg. För varje omgång så kommer guldet närmare Helsingborg, där det hör hemma. När det gäller spelartruppen så är jag inte så orolig. Stora stjärnor har försvunnit förr och ersatts och det kommer att hända igen. Självklart är det olyckligt när så många försvinner på kort tid, men det ger andra chansen att stiga fram och ta för sig.

Vem hade anat att Hannu Patronen i sin come-back skulle kliva fram och bli något av matchvinnare mot Örebro? Det var nog den siste jag tippat i den rollen, men det kom som en glad överraskning. Jag röstar nog för Hannu som mittback även sedan Baffo kryat på sig. Det behövs rutin i försvaret och där har Patronen mer att erbjuda än sin unge kollega. Det skulle kännas tryggt om Holgersson och Patronen fick spela ihop sig resten av säsongen.

Anfallsmässigt ser det lite tunt ut. Erik Sundin har inte levererat mål i den takt jag hade hoppats sedan Alexander Gerndt försvann, men han bidrar ju på annat sätt. Den osjälviska passningen till May som bäddade för det läckra 2-0 förlåter de två klara målsumpningarna som Erik svarat för. Men jag vill se honom göra mål igen. Erik påpekade emellertid själv i en intervju nyligen att han inte är samma målspruta som Gerndt så självinsikten finns.

Conny och P-O har nu 10 dagar på sig att skaka liv i Alvaro, som hittills varit en blek kopia av sig själv från fornstora dagar.  Han har säkert det i sig, men ”det” verkar ligga i dvala. Även om övriga får ledigt några dagar bör Alvaro ägna sig åt att hårdträna.

Egentligen så spelar det ju faktiskt ingen roll om det är anfallare eller försvarare som gör målen så länge de kommer, men det vore trevligt med en målspruta på topp. Vi får väl se vad som händer innan onsdag, om det händer något?

 

5 kommentarer

  1. tror egentligen Alvaro är tänkt som back up samt för att ge stöd åt spelarna vid sidan av.

    Kanske han kan komma igång mer med ytterligare en försäsong om han hittar glädjen och hungern.

  2. Det är inte bara ev. övervikt som spökar – Santos är inte vad han var för 10 år sedan när han kom till klubben och det tror jag inte många har/vill insett. Visst han är en OK allsvensk lirare i 1-1½ säsong till då han ju faktiskt gjort ett halvdussin mål i GAIS, men bäst tycker jag han varit mot TFF där han föll djupare i plan och serverade Rasmus bra bollar. Så kanske bäst utnyttjad kommer han HIF till godo på detta sätt fast nu med den skillnaden att det är Sudden/Sörum som blir måltavala för hans passningar…

    Sen lär det bli tufft mot Häcken men i och med de tappat både Chibuke & Ranegié så känns det inte lika oroligt som alla tidigare år – om de än har några timmar på sig att förstärka så lär de inte hitta lirare som går in och täcker upp deras positioner på samma sätt…

  3. En intressant sida som dock skulle behövas styras upp ordentligt. Blogg.************.com bloggar dagligen sedan 25 maj 2007 om FC Barcelona. Den här bloggen skulle kunna dra mycket lärdom av att besöka just Blogg.************.com

  4. Lars Henry – jag gillar också Barcelona, men måste tyvärr konstatera att det är lite skillnad på klubbar. HIF må vara mitt favoritlag men de har lite att vandra för att nå Barcas status.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*