En stycken direktör lämnar och en stycken mittfältare kritar på!

Det blev en händelserik dag på Olympia där personalen, under förmiddagen, informerades om att klubbdirektören, David Brodetsky, sagt upp sig. Några timmar senare släppte dock klubben betydligt positivare nyheter när men gav beskedet om att man förstärker truppen med Åtvidabergs danske mittfältare, Martin Christensen.

Den danske landslagsmeriterade mittfältaren Martin Christensen har skrivit på ett tvåårskontrakt (med option på ett år) med HIF och det är en rutinerad herre som ansluter till Skånes Stolthet.

Yttermittfältaren har spelat för ÅFF under de fyra senaste säsongerna och han gjort närmare 100 allsvenska matcher för bruksklubben. Så sent som förra året stod han för tio poäng med sina två mål och åtta målgivande passningar, vilket gav en femteplats i assistligan.

– Det är en skicklig spelare en mot en med mycket rutin som spelat regelbundet de senaste åren. Han blir en viktig kugge i lagbygget och jag ser fram emot att arbeta med honom, säger HIF:s manager Henrik Larsson.

Martin Christensen slog igenom i Herfølge och blev sedan utlandsproffs i det engelska Championship-laget Charlton. Under sina ungdomsår gjorde han 28 landskamper för Danmarks olika ungdomslandslag upp till U21-nivå.

Under karriärens gång har det också blivit spel i Holland, Italien och Norge för Christensen, som snart fyller 28 år, innan han hamnade i Åtvidaberg.

– Jag är jätteglad att vara här! Det är en mycket större klubb och jag trivs i Sverige. Att få arbeta med Henrik Larsson blir bra för min utveckling. Jag vill vara med och ta tillbaka HIF till toppen, säger Martin Christensen.

Vad gäller vår nuvarande klubbdirektör, David Brodetsky, så var det kanske en mindre positiv nyhet i HIF-lägret. För några veckor sedan meddelade engelsmannen styrelsen att han lämnar sin post i klubben av familjeskäl för att återvända till Frankrike.

Brodetsky håller hov på Twitter?

Trots att Brodetsky varit i klubben mindre än ett år så har hans positiva framtoning smittat av sig hos såväl sponsorer som supportrar i alla läger.

– David har varit central i arbetet med att få kontroll över HIF:s ekonomi och tillsammans med organisationen har han skapat en bra plattform för framtiden, säger HIFs ordförande Sten-Åke Tjärnlund. Han har också fungerat utmärkt i relationen med supportrar, sponsorer och andra runt klubben. Nu får vi ta det arbetet vidare utan David. Vi önskar honom ett stort lycka till och har redan kommit så pass långt i sökandet efter en efterträdare att vi hoppas komma till avslut inom kort.

– Jag respekterar självklart Davids beslut även om det är olyckligt för klubben att han lämnar oss efter bara ett år, säger HIF:s ordförande Sten-Åke Tjärnlund. Men jag har själv arbetat utomlands och vet alltför väl hur svårt det kan vara att få tillräckligt med tid över för familjen där hemma. Därför förstår jag David och har all förståelse för att han i detta läge väljer att prioritera familjen.

Brodetsky fortsätter arbeta till månadsskiftet februari-mars 2016. Rekryteringsprocessen för att hitta hans efterträdare pågår och det är kanske inte helt orimligt att HIF den här gången söker en mer lokalt förankrad person att leda klubben i framtiden.

Fakta

12341203_10153424594407987_2697454077235189717_n-2

Namn: Martin Christensen

Född: 1987-12-23 (27 år)

Längd: 180 cm

Vikt: 80 kg

Position: Mittfältare

Landskamper: 1 U18, 10 U19, 5 U20, 12 U21

Moderklubb: Herfølge BK

Tidigare klubbar: Herfølge BK (2004-2007), Charlton Athletic (2007-2009), Heracles Almelo (2008 lån), Lyngby BK (2009 lån), AC Rimini Calcio (2009-2010), FK Haugesund (2010-2011), SønderjyskE (2011), HB Køge (2011-2012), Åtvidabergs FF (2012-2015)

Martin Klinteberg BBL

 

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*