En fröjd för ögat – repris tack

Så bra som HIF spelade förra onsdagen i bortamatchen mot Slask har jag nog inte sett laget spela tidigare i år. Det var en ren fröjd för ögat och kanske var det som jag antydde i krönikan inför matchen att killarna var revanschsugna efter fiaskot mot Norrköping?

Jag var hos Barca för att locka Pep till HIF. Han lät sugen 🙂

Låt oss hoppas att den känslan i så fall håller i sig, inte bara ikväll utan även i de kommande omgångarna i allsvenskan. Jag ser gärna en repris även i hemmamatchen.

Den överlägsna segern mot Gefle (4-1) bjöd visserligen också på en del fotbollsgodis, men motståndet var nog minst klassen sämre än mot polska mästarlaget.

I returen mot Slask, hemma på Olympia, har förhandsdiskussionerna mest handlat om matchtiden. Jag förstår att många supportrar blir irriterade över att TV får styra och att de därför kan ha svårt att hinna i tid. Samtidigt är vi nog ganska många fotbollsvänner som även vill se matchen mellan storlagen Barcelona och Manchester United, som spelas på Ullevi men som också sänds i TV och den är ju en av anledningarna till att HIFs match flyttats.

Ingen tror naturligtvis på allvar att polackerna ska komma hit och göra 0-4 och därmed förstöra HIFs fortsätta CL-kval, men jag vill ändå höja ett varningens finger. OM Slask får ett tidigt mål kan det bli nerver i matchen. Och skulle de ta ledningen med 0-2 kommer åtminstone jag att behöva något lugnande.

Nu tror inte jag heller att det kommer att hända men vad jag vill komma till är att HIF bör gå ut med inställningen att det är 0-0 och att man ska satsa på att vinna. Det tror jag också är budskapet Åge Hareide och Stefan Schwarz präntar in i laget.

Det ska förstås bli spännande att se vilken startelva Åge väljer. Han är ju inte så förutsägbar, den nygamle tränaren, så det brukar bli en överraskning varje gång.

Egentligen skulle jag vilja att han fick igång några av de lirare som haft begränsat med speltid tidigare, framför allt Alvaro och Sundin. Sörum får han gärna spara till cupmatchen mot Höllviken.(Förlåt, men jag har väldigt svårt för anfallare som inte gör mål, oavsett om de anses bidra med andra kvaliteter). Jag tror exempelvis att Alvaro skulle kunna mata Alfred med bollar. Eller att Sundins löpningar skulle kunna skapa lägen för Finnbogason.

Det viktigaste är dock att HIF fixar avancemanget ikväll och sedan laddar för det allsvenska mötet med Kalmar på söndag.

Även om Malmö och Elfsborg har några poäng till godo och framför allt MFF gått bra på slutet så finns det fortfarande hopp om att HIF ska vara med i guldstriden i höst. Bortamatchen i Borås blir en av flera nyckelmatcher. Att HIF sedan ska utkräva revansch för den fasansfulla förlusten mot Malmö känns som det kanske viktigaste i höst. Jag har försökt förtränga den utspelningen men hittills inte lyckats.

Onsdag kväll parkerar jag dock framför TVn, först för att följa HIFs avancemang och därefter lite ögongodis av Messi, Iniesta och de andra Europamästarna

1 kommentar

  1. Övriga resultat spelade oss onekligen i händerna senast så matchen i Borås är viktig nästa helg men ej att förglömma Kalmar hemma nu till helgen & förstås Slask i afton – puh, många matcher men hellre det än att behöva vänta minst 1 vecka mellan varje chans att få avnjuta rödblått…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*