Hamrén ratar Allsvenskan

Sveriges landslag kommer att spela en jippo-match nästa vecka mot Brasilien (den 15 augusti) och Hamrén tog idag ut den svenska truppen. En del anmärkningsvärda uttagningar, men framför allt – var är de allsvenska spelarna?

Det svenska landslaget behöver en nytändning efter EM och i höst väntar kvalmatcher inför VM i Brasilien. Allsvenskan upplever för tillfället en “ny vår”, med många spännande spelare, bra matcher och just för till flyter spelet på i de olika europa-kvalen.

Hamrén uttalar sig om att han vill se större konkurrens. Och i samma andetag plockar han ut ett landslag som inte består av mer än en allsvensk spelare, Anders Svensson från Elfsborg. Och handen på hjärtat, Anders Svensson är ingen framtidsspelare…

***

Snabbt som ögat kommer säkerligen folk att tänka, eller kommentera, om hur tajt spelschema det är för tillfället i allsvenskan och för de lag som har Europa-spel. Jo, absolut. Men det är väl ingen spontan-match? Speldatumet mot Brasilien har varit känt länge, och en paus i Allsvenskan hade kunnat gå att fixa.

***

Av de svenska spelarna som är uttagna, skulle jag lätt kunna plocka bort och ersätta minst en handfull. ( Och nej, jag är inte den svenska förbundskaptenen, jag vet…)

På målvaktsfronten är det på gränsen till tjänstefel att inte plocka med Pär Hansson från HIF. Hansson är utan tvekan den främste målvakten i Allsvenskan, och utan tvekan den enda målvakten Sverige har för tillfället som håller hög klass idag och två år framåt (till VM).

På anfallssidan blir man smått chockad när man ser att Marcus Berg är uttagen! Marcus Berg? Hur länge sedan är det han spelade en hel match? Det finns minst en handfull anfallare i Allsvenskan som är i bättre form.

***

Aftonbladet och Expressen skriver mängder med artiklar om att Alexander Gerndt åter finns med i landslaget. Jag tycker det är mer anmärkningsvärt att inte fler allsvenska spelare finns med…

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*