Inför med Schwarz – “visa dom vart skåpet ska stå”

Mitt i förberedelserna inför den viktiga
Champions League matchen ikväll fick
Schwarz lite tid att ringa upp för en
kortare intervju.

Hur är stämningen i laget?

Den är bra, det känns väldigt bra i truppen. Vi ser väldigt mycket fram emot matchen ikväll och är väl förbereda för den.

Är där några indisponibla för spel ikväll?

Alla är tillgängliga förutom, Erlend, det verkar dock som att han är på bättringsvägar, men jag vet inte hur nära spel han är eller hur lång tidsperiod han kommer att vara borta.

Kommer ni att välja att vila spelare?

Egentligen så vilar vi aldrig spelare, vi roterar runt i truppen. Men vi kommer ställa en bra elva på plan, det är en viktig match och det gäller att vi är beredda på vad som kommer, vi möter ett lag med mycket kvalitéer.

Matchens innebörd är av stor vikt för alla i klubben, hur är er ”game plan” för kvällen?

Det är en väldigt viktig match för alla med anknytning till HIF, vi ska vara så kompakta vi bara kan ikväll, med en aggresiv attityd, bra passningsspel och rörlighet. Det är vi som ska ta tag i matchen och visa dom hur man spelar fotboll på Olympia – de ska inte få lov att komma in i matchen.

Nu valde kärnan att inte ta avstånd från matchen pga speltiden. Nu lär ett bra stöd vänta er från ”lagets tolfte man” på plats, hur känns det för er i ledarstaben och spelartruppen?

Det är alltid viktigt med det stödet, det är bra att vi kan få den hjälpen under matchen av supportrarna. Inramningen på matchen blir bättre och det gynnar fotbollen om de kan delta, precis som spelare och ledare ger 100 % är det bra för oss när supportrarna är på plats och ger 100 % – precis som de alltid brukar göra.

En egen favorit, Emil Krafth,  när kommer man få se honom från start igen?

Det är en ung och duktig spelare som redan är med och konkurrerar om en plats i laget, när han spelar så tillför han mycket med sitt engagemang och spelförståelse. Hans utvecklingskurva pekar uppåt och han kommer fortsätta att utvecklas i takt med ju mer han får spela.

Angående startelvan så är vår inställning att alla spelare som är tillgängliga för spel ska vara beredda på att spela från start, sen ställs vi ledare inför ett val där det bara är elva spelare som kan starta en match.

Slutligen Stefan, se nu till och gå vidare och bjud på lite fin anfallsfotboll i matchen, vi ses på Olympia, lycka till.

Det är vår målsättning att gå vidare, men vi ska göra en bra match också samt hålla oss koncentrerade och vinna duellerna – visa dom vart skåpet ska stå. Alla vill vidare från detta men vi ska se till att spela vårt spel med rörlighet och bra passningsspel.

**************************************************************************************************************************

18:00 ikväll – Vi ses på Olympia!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*