EMkollen: Tyskland- Portugal

Första dagens matcher är avklarade och nu är det dags för lite mer svårtippade matcher i grupp B. 

Tyskland- Portugal

Är Tyskland lika bra som förra EM? Kan Portugal leverera och bli mästare? Svaret kan vara ja på båda frågorna. Hur det går kan man i nuläget bara spekulera om men frågan är om Portugal lyckas ta sig vidare från dödens grupp. Jag tror att de placerar sig sist i denna.

Dagens resultat: Tyskland- Portugal   3- 1

HIF-kopplingarna

Jag väljer att ta de enklare kopplingarna så här i början på mästerskapet men gör det svårare inför fortsättningen genom att använda fem kopplingar till HIF i denna omgång. Det är naturligtvis Tyskland och Hansa Rostock det handlar om. Och det var lustigt och kanske ett exempel på att HIF inte alltid varit bra på att hitta talangerna i det omedelbara närområdet. Hansa Rostock hade under en period sex stycken svenskar i sitt lag. Fem av dessa hade spelat i HIF medan en, följdaktligen, inte gjort det. Ändå var det så att just denna var den som hade mest koppling till Helsingborg.

Spelarna med speltid i HIF: Peter Wibrån, Andreas Jakobsson, Rade Prica, Magnus Arvidsson, Marcus Lantz.

Spelaren från Helsingborg: Joakim Persson

 

Den portugisiska kopplingen hade jag på lut hela veckan. Nu blev den inte aktuell med namnet Martin Pringle men det blev inte sämre av att en spelare vid namn Stefan Schwarz nu gör absolut tränarkarriär i HIF. Personligen väljer jag Schwarz varje dag före Pringle. Pringle som upptäcktes av Bosse Nilsson som mittförsvarare i en cupmatch mellan HIF och Stenungssund. När Reine, i augusti 1994, tog över efter Bosse så placerade han Pringle som forward och vilken succé det blev!!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*