EMkollen: Portugal- Holland, Danmark- Tyskland

Idag avgörs EM. Eller i alla fall vilket ett, kanske två, av finallagen kan bli. Det enda hotet mot något av dessa fyra länder är nämligen Spanien. Även om många naturligtvis vill höja ett varningens finger för Frankrike.

PORTUGAL- HOLLAND

Sällan har nog Holland jublat mer över ett segermål gjort av Portugal än vad man gjorde i förra omgången när Portugal avgjorde mot Danmark under slutminuterna. Hade Portugal inte gjort mål där så hade Holland varit ute. Kanske Portugal ångrar det idag? För nu har Holland något att spela för. Det hade de inte haft annars. Idag kan det räcka med seger för Holland så är saken biff. Holland vinner: 2-1

HIF-kopplingarna

Portugal: Många klagar på Jeppe Jansson som sportchef, men Benficas sportchef 1995 då? Henke gick till Feyenoord två år tidigare för 4 miljoner. Martin Pringle gick till Benfica för 10 miljoner. Den i särklass bästa försäljningen HIF gjort. Eller nä kanske inte i särklass för att få 15 miljoner för Razak Omotoyossi var rätt starkt det också. (Kanske även 28 miljoner för Luton Shelton ingår i den klassen, men både Razak och framför allt Luton troddes ju kunna leverera mer, vilket ingen trodde om Pringle).

Holland: Här floppade Henke, till viss del, och när kontraktet var slut i Feyenoord så var Henke på väg tillbaka till HIF. Men strax innan det var helt klart med HIF så dök Celtic upp och resten är historia.

DANMARK- TYSKLAND

Nej, det här klarar inte Danmark. Tyskland är inte helt klart för kvartsfinal dock. Om Portugal och Danmark vinner kommer inbördes tabell att räknas mellan de tre länderna. Därför tror jag på tysk seger: 2-0.

HIF-kopplingarna

Danmark: Det var Ole Skouboe som föll i straffområdet den för Råå IF ödesdigra höstdagen 1977. Det var övertid och Ole tog sig in i straffområdet och från min position såg det ut som att han föll över straffområdeslinjen. För mycket krita? Nåväl, straff blev det och en viss Stuart Baxter bad om att få ta straffen. Några veckor tidigare hade hans far Bill Baxter fått sparken från just Råå. Ställningen var 2-1 till Råå och en kvittering skulle göra att Råå tappade en poäng i den tuffa bottenkampen. Stuart gjorde mål. Råå åkte ut. I årtionden har Råås supporters (alla tre) anklagat HIF för att spela ner Råå. Men att Råå i sista omgången bara behövt en poäng mot IFK Malmö för att klara sig kvar men förlorade har de glömt.

Tyskland: Wilfried Schnorrenberger. Tränare i HIF 1974. Bra resultat i de 23(!) träningsmatcherna och bra start på säsongen ledde dock ändå till sparken. Schnorrenberger tog över efter Arne “Mia” Hagberg som tränat upp HIF till division II Södra men inte ville fortsätta.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*