EMkollen: Italien- Irland, Kroatien- Spanien

86:e minuten. Mattias Jonson sätter 2-2. Nåja, inte helt hundra på minuten men att Jonson gjorde 2-2 är jag säker på. Lika säker som jag är på att Italien åkte ur trots sin 1-0-seger mot Bulgarien. Och som jag önskar en repris i år. Allt för att de fuskande Italienarna än en gång ska åka ut. Men de åker i så fall inte ut på andras resultat utan på att de är så förtvivlat rädda om den poäng de har i gruppspelets matcher. Förr funkade detta, ni vet, på den tiden en seger bara gav två poäng. Men nu är det svårare.

ITALIEN- IRLAND

Denna match kommer Italien att vinna. Om de vågar. Det bör bli 2-0 till Italien. Så därför tippar jag det.

HIF-kopplingarna

Italien: Landet som tror att alla smider planer i alla lägen. Inte bara när de går emot Italien. Det här landet som drog på papperna så att Franco Miranda knappt blev spelklar för HIF en gång i tiden. Landet som dessutom härbärgerar föreningar som gjort till till en sport att inte betala de nyförvärv de “köper” in. Pengarna kommer mycket sent om ens nån gång. Det enda man kan hoppas på är att valutakursen är bättre när pengarna väl kommer.

Irland: Den gröna ön. Grön är även Stefan Schwarz som tränare. Men han har alla kurser och kanske ett och ett annat år som spelare. Men han blir ändå dagens irlandskoppling med tanke på sin bristande erfarenhet som tränare.

KROATIEN- SPANIEN

Borde sluta i seger för Spanien, men för sakens skull tippar jag 2-2. Mest för att det skulle bli roligt om det blev så. (Hade kanske inte tyckt det var lika roligt om jag höll på Italien, men det gör jag ju inte). Ännu roligare om Kroatien kvitterar på övertid på en tveksam straff. (Många skriver tveksamt dömd straff men det är inte samma sak). ;o)

HIF-kopplingarna

Kroatien: I vintras gjorde Andreas Granqvist succé som högerback mot just Kroatien.

Spanien: Spaniens flagga är gul och röd. Skånes flagga är gul och röd. HIF är Skånes Stolthet. Behövs mer koppling????

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*