Elfsborg och MFF är jobbigast att möta

Elfsborg är den jobbigaste motståndaren som HIF-spelarna vet. Drygt en tredjedel, fem av 14, svarade svenska mästarna på den frågan i vår enkät.  En inte alltför vågad gissning är att killarna då syftade på bortamatchen på plastmattan? Men MFF räknas som lika jobbiga och en av spelarna hade tagit med båda klubbarna så egentligen blev det oavgjort.

Tre spelare angav AIK som värsta motståndaren men bara en ansåg att Norrköping var svårast. Då ska man kanske ha i åtanke att HIF haft riktigt jobbigt mot Peking de senaste säsongerna.  Spelaren som skrev Gefle som svar var förmodligen en skämtsam typ?

Bland de individuella motståndarna nämns Malmös Jiloan Hamad med stor respekt. Fyra av de 14 tyckte att Hamad är den individuellt skickligaste spelaren i allsvenskan.  Lika många gav landslagsspelaren Anders ”Taco” Svensson sin röst.

I det egna laget höll en majoritet May Mahlangu som spelskickligast. May fick hälften av rösterna.  Bolltrollaren Rachid fick fyra röster.

Vi frågade också vilken som var allsvenskans värsta retsticka och det kan kännas som en helt onödig fråga eftersom svaret kändes givet på förhand.  Möjligen kan man bli lite överraskad över att Kalmars Henrik Rydström ”bara” fick hälften av rösterna.  Men Augustsson i Elfsborg fick tre röster och hans klubbkompis James Keane en.

Enigheten var däremot nästan total om vem som är HIF:s retsticka nummer ett. Det norska charmtrollet Ardian Gashi fick nästan full pott, men Peter Larsson fick faktiskt två av rösterna. Möjligen kom en av dem från Gashi, men det får vi aldrig veta eftersom enkäten var anonym.  Det är dock tillåtet att gissa. Och ursäkta Ardian, om vi gissade fel…

På frågan om vilken HIF-are som kommer att samla på sig flest kort (gula och röda) var Gashis ”seger” än mer överlägsen. Han ”missade” faktiskt bara en röst och den gick till Peter Larsson. Även här är det fritt fram för gissningar om vem som skilde sig från mängden i omröstningen.

Gashi samlade röster i flera avdelningar.
Gashi samlade röster i flera avdelningar.

Nåja, Gashi kan i alla fall glädja sig åt att han även fick en del röster när det gäller frågan ”vilken lagkamrat skapar mest trygghet för laget”. Där fick han tre röster.  Inte helt oväntat fick trygge målisen Pär Hansson nästan hälften, sex, av rösterna. En kille som också utstrålar och sprider trygghet var givetvis Peter Larsson.

I nästa avsnitt får ni veta mer om hur killarna ser på den tävlingssäsong som inleds redan nu i helgen med en viktig cupmatch. Och snart börjar allsvenskan! Vi är många som längtar dit.

 

bbl_roland_nordqvist

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*