Jesper Jansson om ersättare för Sørum: “Vi får se vad som händer här först innan jag bekräftar någonting”

Thomas Sørum kommer med största sannolikhet presenteras av Strömsgodset under dagen. Men Jesper Jansson är förtegen om det kommer att innebära att någon ny anfallare värvas in.

HIFs anfallare Thomas Sørum ser ut att återvända till Norge och presenteras av Strömsgodset under eftermiddagen. Detta bekräftas även av HIFs sportchef Jesper Jansson:

Jesper Jansson
Foto: Allt Om HIF

Ja, vi kommer att ha en avgörelse under dagen om hur det blir och innan dess vill jag inte säga för mycket. Vi får se vad som händer här först innan jag bekräftar någonting, säger Jesper Jansson till matchdax.se

Sedan fjolårssäsongen har anfallarna Alfred Finnbogason, Erik Sundin och Nikola Djurdjic lämnat sundets pärla. Detta trots att sportchefen själv haft som ambition att behålla så många spelare:

Det är klart att man vill behålla sina spelare så länge som möjligt men grejen är att dom har gjort det bra och det är allt ifrån Alexander Gerndt, Rasmus Jönsson, Erik Sundin till Finnbogason och Nikola Djurdjic. Man kan se det på två sätt och det ena är att forwards tar nästa steg när de kommer till HIF och sedan att det är klart att vi vill behålla spelare och bygga på någonting men att det är jävligt svårt.

Hur ser du på anfallsnumerären i Helsingborg om det nu blir klart att Sörum lämnar? Vad ser du som ett bra antal anfallare?
Vi vet om att vi har en stark trupp och allting. Sen har man önskemål och sedan har man en realitet. Jag vill inte spekulera för mycket kring det.

Är det aktuellt att hämta tillbaka Lucas Ohlander från sin utlåning i Brunshöj om nu Sørum lämnar?
Nej, han kommer att vara kvar där även under våren så det är det inte. Och vi behöver kanske inte heller någon rak ersättare. Vi har fått in några spelare under slutet av förra säsongen och med en ny tränare kan det bli lite annat spelsätt.

Skulle du hålla med om att det som sportchef är bättre att ha en ersättare klar innan man säljer sina spelare?
Så är det definitivt. Men sen är inte verkligheten inte alltid så, avslutar Jesper Jansson för matchdax.se

 

2 kommentarer

  1. Annat spelsätt är det väl redan i och med Roars 4-2-3-1 eller vet Jesper något vi inte vet? Ska det kanske bli den klassiska ungerska 4-2-4 formationen månne -:)

    Då hade vi nog behövt behålla Sörum, men som det ser ut nu är där anfallare så det räcker i truppen – det som är viktigast nu är att få alla backar friska eller kolla upp alternativ där om det blir aktuellt….

  2. Ja, 3 mål på 28 matcher är verkligen inget att skriva hem om och det är bra för både Sörum och HIF om nu vägarna skiljs åt. Jag anser som förut att anfallsbesättningen inte håller tillräcklig nivå och hoppas att HIf hittar en riktigt vass ersättare för även om anfall och mål också ska göras av andra än forwardsen så vore det ett riskspel att inleda säsongen med en handikappad trupp (Ja, det är den ju redan med tanke på alla skador).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*