Eldin Karisik är tillbaka i Sverige

Eldin Karisik är i Sverige igen. Denna gång handlar det om Varbergs BoIS i division 1 södra, som han gick till i somras efter tre år i danska Viborg.  Dock fick han ingen bra start i sin nya klubb.

Efter tre år i danska andradivisionen, Viasat-divisionen, så flyttade Eldin Karisik från Viborg som Bosman i somras.

– Jag tyckte att tre år fick räcka där i Danmark i andradivisionen. Samtidigt som vi skulle få barn i september månad och det var ju det som avgjorde att vi, jag och min fru, ville flytta till Sverige, säger Eldin.

Det var aldrig aktuellt med en förlängning med Viborg, utan Eldin hade bestämt sig ett bra tag innan att han ville hitta en ny klubbadress. Dock fanns det inget allsvenskt intresse för hans tjänster, bara klubbar från Superettan, och om han skulle flytta från Helsingborg, där han bor idag, så skulle det vara en bra klubb för att han skulle lämna sin fru som skulle föda. Till slut fanns det en division 1-klubb som tog kontakt med Eldin via hans agent; Varbergs BoIS.

Varför blev det Varbergs BoIS?

– Det var väl för att jag inte ville flytta från Helsingborg just vid den tidpunkten. Samtidigt hade Varberg tio matcher kvar av säsongen när jag skrev på ett 2-3 månaders kontrakt, jag ville inte skriva på något mer, och tänkte att jag kanske kan spela de tio matcherna i Varberg i division 1 och så kanske hjälpa dem att ta sig upp till Superettan.

Dock så sprack planen. Eldin blev skadad, korsbandet gick av, och nu blir han borta i ett halvår.

– Hehe, det var det välkomnandet jag fick i Sverige.

– Nä, det var tråkigt. I Danmark missade jag inte mer än 2-3 matcher på tre år. Men i första matchen i Varberg så åkte korsbandet. Det var inte det jag hade väntat mig.

Varberg är i skrivande stund serieledare i divison 1 södra, två poäng före Sylvia. Därmed finns chansen att laget spelar i Superettan nästa säsong.

Kan du berätta om Varbergs BoIS?

– Det är en klubb som fotbollsmässigt inte varit så här bra, på vad jag har förstått, kanske 30 år, så just nu så är det ett bra drag kring Varberg. Det är tre matcher kvar och hoppas att vi kan klara av att ta oss till Superettan, det vore kul för klubben och för staden.

Eldin gick till Varberg, en klubb belägen i Hallands län, för ungefär en och en halv månad sedan. Nu återstår det bara drygt en månad av kontraktet.

Har ni pratat om någon förlängning?

– Nej, vi har inte pratat om det. Men klarar vi inte att gå upp till Superettan, så vill jag inte spela mer med dem. Jag vill inte spela i division 1, avslutar Eldin Karisik.

3 kommentarer

  1. Trodde mycket på Eldin och har för mig Peter Swärdh också var inne på det spåret men när han försvann som tränare blev det också “goodbajs” för Eldin men synd precis som med Imad Khalili känns det som dessa spelare dök upp i A-laget när de hade ytterst tuff konkurrens på sina positioner och otur med skador…

  2. Ja, jag gillade också Eldin – han kom fram samtidigt som Fribrock och Järdler och personifierade “HIF:s framtid”. Underliga, oblida och lite likartade öden för dessa 3…

    Apropå V-BoIS; är väl snarare 40 år sen de var lika framgångsrika – 1971 spelade man i samma div 2-serie som HIF. Vi var på väg till matchen på Påskbergsvallen, men fick förhinder. Lika bra det, 0-4 i baken. Tvåmålskytt var P-O Ohlsson som på 80-talet kom att bli stöttepelare hos di röe… Både Varberg och HIF åkte ur det året.

    Nästa år blir det förmodligen mycket intressanta hallandsderbyn i SE, med utgångar som långt ifrån är givna.

  3. Han smet iväg som Bosman….verka fortsätta så i alla klubbar . Hade avtalsrörelse,men IFK betala bättre….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*