Markus Holgersson inför Gefle borta

Årets näst sista match står för dörren, en för HIF betydelselös drabbning innan det stora guldfirandet på hemmaplan. Allt om HIF tog ett snack med Markus Holgersson om hans utveckling det senaste året, nästkommande match och plastiga mattor: “Det är inte speciellt kul att komma till Strömvallen”.

Markus Holgersson har gått från HIFs ungdomsakademi och Ängelholms FF, där han hjälpte klubben upp i Superettan, via bänken på Olympia till en av de mest givna startspelare i dagens HIF. På måndag väntar bussresa upp till Gävle för säsongens näst sista match innan helsingborgaren kan få fira det allsvenska guldet på hemmaplan. Vägen till guldet och startelvan har HIF har inte direkt varit spikrak.

– Jag har aldrig varit någon lovande talang utan mer fått kriga mig fram för att överhuvudtaget vara med. Det har även varit så de senaste åren, jag har aldrig varit riktigt given inför en säsong utan fått spela mig till det på grund av olika orsaker.

Under de senaste åren har Holgersson däremot gått från backvikarie till startman vilket gett honom ett stort lyft både på och utanför planen.

– Jag har tagit många steg under min tid i HIF. Framför allt ser jag mig som en mycket klokare fotbollsspelare idag än när jag kom tillbaka från Ängelholm. Att komma till en stor förening med allt vad det innebär har även gjort att jag växt som person. Man får ett ansvar gentemot spelargruppen som gör att man inte bara växer på plan, utan även utanför.

Eftersom guldet blev säkrat för två omgångar sedan är bortamatchen mot Gefle betydelselös. Att behöva resa drygt 70 mil för att spela 90 minuter som inte betyder någonting sänker inte motivationen enligt Holgersson. Däremot finns det andra komponenter som är mindre inspirerande.

– Det är inte speciellt kul att komma till Strömvallen. Det är en gammal idrottsplats med dåliga omklädningsrum och plastigt gräs. Att vi inte har något att spela för är väldigt skönt eftersom Gefle borta alltid är en svår uppgift. Eftersom vi är mästare tror jag att vi kan gå ut avslappnat och inte stressa fram några onödiga risker. Gefle är väldigt bra på att ta tillvara på motståndarnas misstag.

Efter slutsignalen väntar en lång bussresa hem och en knapp veckas uppladdning inför den stora guldfesten mot AIK på söndagen, en dag som den 26-årige mittbacken ser fram emot.

–  Det är extra roligt att vi får avsluta hemma och ta emot guldet tillsammans med alla som stöttat oss. Vi har haft ett grymt stöd hela året, vilket supportrarna och alla delaktiga ska ha ett stort tack för! Firandet på Olympia och stan efter att guldet blev säkrat visar hur stort det här är, det var ett fantastiskt mottagande.

Kanske blir det inte lika starka stöd på Strömvallen på måndag där publiksnitten ligger runt 4000. Gefle spelar i ingenmansland (9:a i tabellen), kommer med en förlust mot Elfsborg i ryggen och har vunnit en av de senaste fem matcherna. Senast GIF slog HIF var 2008 då di röe förlorade på bortaplan med 3-0. De sex senaste mötena har slutat med HIF-seger, den senaste i våras med 3-0 efter mål av Holgersson, Gerndt och Thern. Kanske kan vårt intervjuobjekt få till en snygg repris på det plastiga gräset på Strömvallen.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*