Derbyångest

Jaha, mindre än en vecka kvar till årets bortaderby. Två lag som inte precis är formtoppade kommer till den ångestfyllda drabbningen. Två lag vars supportrar kommer att bita på naglarna fram tills domaren blåser av matchen på måndag kväll.

Minst en vecka av ångest kvar. Kanske mer.

Att få stryk mot Gais är egentligen inte så mycket att säga om, förluster dyker upp lite då och då. Det är sättet man förlorar mot Gais som jag retar upp mig på.

Visst, Åke Andreasson är ingen bra domare. Det visste man om  innan matchen. Du och jag visste om det, HIF och Gais visste om det och jag tror till och med att domarbasen vet om det.

Det är ju liksom inte första matchen han helt och hållet tappat greppet om. Förmodligen inte den sista heller.

Har sett Skulasons varningssituationer ett par gånger, den första varningen borde normalt sett med en normalbra domare renderat i en frispark för Gais och en tillrättavisning av Skulason från domaren. Nu är inte Åke en normalbra domare så det blev gult kort.

Att Skulason då så pass huvudlöst går in i situationen med Lindström mindre än två minuter efter det första kortet är oförlåtligt. Men det är nästan att han klarar sig undan då det faktiskt ser ut som om Andreas landgren försöker “ta” Skulasons kort.

Något som mycket väl hade kunnat gå hem med Åke Andreasson på planen. Under resten av första halvlek så verkade Åke ute för att kompensera HIF, 11 billiga frisparkar mot 1 för Gais talar sitt tydliga språk.

I andra så gör Bosse Nilsson ett par rokader (Varför inte tidigare?) och det ser ut som om HIF skulle kunna kvittera. Ända fram tills HIF´s andra hetsporre kliver in i handlingen och skaffar sig två gula kort med påföljande utvisning på mindre än 10 minuter. Tack för det Erik Sundin!

Man vet om att Åke inte klarar av pressen och ändå låter HIF det hela gå rakt åt pipsvängen. Det gäller att utnyttja domarens svagheter och det misslyckades HIF med kapitalt.

Tror inte det blir Åke Andreasson som dömer derbyt, domarkontrollanten hade ett fullskrivit protokoll efter matchen och en hel del av det bör handla om hur Åke återigen totalt tappade kontrollen av matchen. Det är nog dags för Åke att ta lite ledigt igen som han fick göra när han gjorde en “Graham Poll” i matchen mellan HIF och Bajen 2007.

Skulason och framförallt Sundin bör också ta sig en tankeställare på vad deras tilltag egentligen kostar HIF. Visst är det bra med hjärta medn hjärnan måste också med.

Sen är det kanske tur att både Skulason och Sundin är avstängda, hur länge hde de fått vara kvar på planen i en derbymatch?

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*