Bosse – dagen efter

Det var en tråkig match på många sätt igår. Det går inte att undvika att ta upp domarinsatsen. Eller ja, insats är väl att ta i. Åke Andreassons insats igår tillhör de sämsta, i alla fall sedan matchen mot Hammarby för något år sedan då, ja, just det, Åke Andreasson dömde. Samtalet med Bosse handlade mest om detta och här återges en del av det.

Dessutom har vi via källor får reda på “ordväxlingen” mellan Sten- Inge och Åke. Ingen sensation direkt med tanke på att det  stod i HD. Mer än att Åke ska ha svarat “Jag ska anmäla dig”.

Hej Bosse, det var inte så kul igår..

Nej, vi var oroliga över domartillsättningen och det visade sig ju ha full bäring.

Utvisningarna var väl inte så mycket att snacka om?

Det kanske är varningar på alla förseelserna även om Skulasons första är lite hårt. Men andra är ju inget att snacka om. Det var dumt av Skula. Och Sundins ska vi ju inte tala om. Men när man lägger en nivå måste man hålla den och det klarar inte Åke, tyvärr.

Upplevelsen framför tv:n är ju just den att det svajar och görs misstag i parti och minut.

Ja, det får man väl säga. Massor av konstigheter och rena regelfel. Tänker då på situationen när Gais drar ut på det vid en frispark och Åke ska varna. De skulle självklart fått behålla frisparken. Detta frågade Sven om efter matchen dessutom. Åke stod på sig men fick bassning av domarbasen. Dessutom hade han en liknande senast mellan Örebro och Djurgården där han blåste över ett inkast för att ÖSK maskade.

Men oavsett detta så tycker jag att vissa spelare drar på sig onödiga kort. Suddens andra till exempel och det han drog på sig mot Örebro, Skulasons andra och hans ivriga försök att bli utvisad mot Göteborg. Joels varning igår.

Joel blev inte varnad igår. Det var René som blev varnad.

Nej, visst var det Joel som fick den för snack?

Såg du inte det? Det var solklart att René fick den ju! Nä, jag skojar bara, men det var R ené som fick den. Han fick den för sin kommentar “det var väl inget att blåsa för?”.  Vilket det ju inte var heller eftersom deras spelare backade in i Joel.

Sedan det här med konsekvensen. Om vi ska ha de utvisningar vi får så är det ofattbart att Angus inte får rött på sin satsning mot Makondele eller Spong på sitt mot Joel. Men i och för sig skulle ju Sundin ha rött direkt också för sin toksatsning i slutet. Och tröjdragningen på Chansa var svår att missa.

Till det sportsliga, vad tycker du?

Ja om vi nu ska bortse från domaren ett tag så gör ju killarna en stark insats. Att föra spelet och skapa lägen när man spelar med en man mindre i 78 minuter är starkt. Landgren gör ett bra jobb och May kommer att bli riktigt bra. Inte minst med en rutinerad spelare vid sidan om sig.

Låter som om du längtar efter Lantz?

Det var du som sa det. Förresten, var inte Gais mål offside? Vi har tittat på det flera gånger och nog är det så att Matte står i offsideläge i bollbanan. Genom det ser ju Pär bollen sent också. Men den assisterande på den kanten var inte populär i något läger.

Det ska vara offside på det läget. Utan tvekan. Kommer Aziz in i truppen nu?

Nej, han är tyvärr skadad sedan en tid tillbaka. Detsamma gäller Lucas Ohlander som annars hade varit aktuell. Men nu gäller det att fokusera på måndagen.

Vi tackar för dagens intervju och vi hörs igen på tisdag i nästa vecka!

 

3 kommentarer

  1. Ett problem som visade sig under matchen var avsaknaden av en ledare på planen. Någon som tog tillbaka spelarna till fokus och plan. Bosse identifierade sig med spelarna och deras frustration och därmed brast han i ledar-roll. Denna hade behövts för att hjälpa spelarna. Andra halvlekens eviga långbollande till ingen nytta skulle ha brutits och HIF borde återgått till tålmodigt grundspel med 3-backslinje och välfyllt mittfält.

  2. Bosse och hans j*vla bortförklaringar varför dom alltid förlorar, är det inte domarna så är det väl planen!

  3. Jimmy: Kan inte se att Bosse överhuvudtaget skyller på domaren för förlusten. Åke Andreasson gör en katastrofal insats och det är MINA ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*