Helsingborgare i blåsväder!

Ja, det handlar inte om den annalkande hösten som är på väg, men det har redan börjat blåsa höststormar för vår Helsingborgare nere i Malmö.

Idag går AB och Alfelt ut med den mindre smickrande rubriken “Sparka Rolle nu”. 
Det är ju naturligtvis medias jobb att skriva och analysera och framför allt är det ju enkelt att hävda att någon ska bli sparkad så fort det går dåligt.

Men nu är det ju faktiskt så att det har väl inte gått bra för Rolle alls under sin sejour i MFF? Det finns uppenbarligen pengar, det finns kompetens och det finns spelarmaterial.
Rolle och Gren gjorde ett bra jobb med GAIS innan de tog tåget ner till Malmö för att göra Malmö till ett bättre, tryggare och stabilare topplag. Detta har misslyckats totalt. Men jag tror inte Rolle är en dålig tränare för det.

För att en tränare ska kunna utföra sitt arbete måste han ha total rörelsefrihet, det hade han i GAIS men absolut inte i Malmö. Förmodligen tror sig Malmöiterna vara en större klubb än vad de egentligen är och kan leva upp till.

***

Roland Nilsson kommer att lämna Malmö inom kort, inget snack om det. Malmö kommer skrika efter ännu mer och kommer säkert med desperation inhämta in sin tränare från utlandet…igen. Men Malmö kommer fortfarande inte ha med toppen i allsvenskan att göra.

En organisation måste byggas uppifrån, inte nerifrån som många säger. Det är i toppen saker och ting skapar förutsättningar för verksamheten under.

Om det således blåser kalla Malmö-vindar på vår Helsingborgare, så måste det vara Orkanen Hasse (Borg) som envist klamrar sig fast i fotbollsföreningen och vägrar försvinna. Så länge den orkanen finns, kommer det aldrig att bli stiltje…

***

På Måndag drabbas skåne av en brödrauppgörelse. En uppgörelse som kommer ge svar på en del frågor. Bland annat Alfelt’s fråga kommer bli besvarad.
Den viktigaste frågan är trots allt, kommer HIF hänga med slutspurts-tåget och klamra sig fast i toppen?

Jag är inte dugg orolig. För det är egentligen ingen “måste”-match. Förlorar vi, då kan vi alltid skylla på att det är sånt som händer i derbyn. Och när HIF inte har oket på sina axlar att de måste vinna, ja då vinner de!
Det är vårt HIF i ett nötskal.

5 kommentarer

  1. Vinner HIF så sparkas givetvis Rolle på tisdag, annars får han gå efter säsongen. Sen ska MFF bygga nytt lag igen med Haglund/Norling/valfri “het” tränare vid rodret.

    Precis som de gjort de senaste åren…

  2. Lyckades verkligen Rolle i Gais? I mina ögon nådde han ungefär samma resultat som Magnus Pehrson, dvs fullt godkänt men ingen succé. Jag tycker snarare att Rolle har byggt sin karriär på det något substanslösa antagandet att han gjorde udnerverk i Gais. Så är inte fallet.

  3. Rolle lyckades att hålla ett ganska svagt GAIS kvar i allsvenskan. Det får man ju ändå säga vara bra, eller hur? 😉

  4. Gjorde Rolle det bra i GAIS? Han klarade med nöd och näppe hålla dom kvar 2 år i rad. GAIS vann 12 matcher av 52 möjliga. Det är förfan inte bra.

  5. Dessutom hade han Wilton Figueiredo och en välfungerande Khari Stephenson i truppen. Har väldigt svårt att vad det stora i insatsen skulle vara.

    Ska man geniförklara en tränare ska han klara av att lyfta sitt lag till högre höjder än möjligt. Tänk Svennis i IFK Göteborg eller Tom Prahl i TFF på tidigt 90-tal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*