Dansk mittfältare klar för HIF

HIF gör en “Randrup” dvs hämtar in en spelare vars senaste klubbadress är Elfsborg. Denna gången handlar det dock inte om någon försvarsspelare utan den 27-åriga yttermittfältaren David Boysen

27-åriga Boysen började sin karriär i Herlev IF. Därefter gick tåget vidare till AB där han A-lagsdebuterade redan 2006. Det blev 57 matcher och 13 mål i AB innan han gick vidare till Lyngby BK 2011. I Lyngby blev han genast en nyckelspelare och noterades för 75 matcher och 11 mål under sina tre år i Köpenhamnsklubben. Resan i de danska klubbarna fortsatte och härnäst stod Viborg FF på tur. Tiden i i Nørrejylland belv dock inte som mittfältaren tänkt sig och han återvände till Lyngby med endast åtta matcher i bagaget.

I Lyngby fanns tryggheten och sejouren blev succé med 23 mål på 42 matcher. Nu hade storklubbarna fått upp ögonen för Boysen och 2016 gick han till Bröndby IF innan han, ett halvår senare, ville prova vingarna ute i Europa. Holländska Roda JC Kerkrade lockade med ett rejält lönekuvert och spel i en av Europas mellanstora ligor. Men även i Roda hade mittfältaren svårt att finna sig tillrätta och det blev bara 1 mål, på 13 matcher, innan han vände hemåt, för en tredje gång, till Lyngby. Boysen fick åter gott om speltid och med förtroendet kom även poängen.

När Boysen, som har en israelisk pappa, kontaktades av “sitt andra hemland” i form av Beitar Jerusalem kände han att det åter var dags att pröva vingarna utomlands. Sejouren blev dock något kortare än vad han räknat med då klubben fick stora ekonomiska problem och, mer eller mindre, tvingade sina utländska spelare att hitta nya klubbadresser. Trots bud från 2-3 Superliga-klubbar så ville mittfältaren stanna utomlands och under förra sommaren så skrev han istället på för Allsvenska Elfsborg.

Pga struligheterna i Israel så var det en något otränad David Boysen som anlände till Borås och även om mittfältaren visade fina kvaliteter så ansågs han, till viss del, vara ett sparkapital inför 2019. Men efter bara tre allsvenska matcher och en cupmatch, för Boråsklubben, kände ändå mittfältaren att han behövde mer kontinuerlig speltid och därför bröt han, för två veckor sedan, sitt kontrakt (som gällde över 2019) med Elfsborg och skriver nu på för HIF istället. Kontraktet lyder på 2+1 år och kanske får vi stifta bekantskap med Boysen, som även kan spela som anfallare, redan i lördagens möte med Trelleborg. Oavsett spel eller ej så kliver han ut och gör sin första träning med HIF under förmiddagen idag. För de som är riktigt nyfikna på klubbens senaste nyförvärv så börjar träningen kl 10.15 uppe på Filborna IP

Välkommen till Skånes Stolthet David Boysen

Foto: Bildbyrån

1 trackback/pingback

  1. AOH gratulerar David Boysen och Victor Pálsson på födelsedagen… – Allt Om HIF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*