Trelleborg kommer på besök

170829 Bråk mellan Trelleborgs Dino Islamovic och Helsingborgs målvakt Pär Hansson under en fotbollsmatch i Superettan mellan Trelleborg och Helsingborg den 29 augusti 2017 i Trelleborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91835

HIF fortsätter på den inslagna linjen med svenskt motstånd. Och visst känns det väl som att man börjar skruva upp tempen när ett av Superettans garanterade topplag dyker upp på Filborna i eftermiddag. Det handlar om Trelleborg som förra säsongen fick se sig degraderade från Allsvenskan

Att klubben från Söderslätt inte siktar på någon längre sejour, i andradivisionen, vittnar väl det faktum att det nyligen trillade in 50 miljoner på klubbens konto. Nu handlade det inte om någon spelareförsäljning utan snarare en otroligt hängiven och trogen sponsor som anser att hans varumärke passar bättre för ett Allsvenskt lag än i Superettan. Och är då hjärtat i TFF så är det bara att göra vad man kan för att åter hjälpa laget upp i seriesystemet…

Laget då? Ja, Trelleborgs nye tränare, den förre HIFaren,  Peter Swärdh får ett tufft jobb när han ska forma ett slagkraftigt lag. Precis som sig brukligt, när ett lag degraderas, så innebär det att flera tongivande spelar har lämnat. Freddie Brorsson skrev på för Örgryte och Dennis Hümmet blev klar för Elfsborg. Lagkaptenen, Alexander Blomqvist, fortsätter i Sundsvall och den danske försvararen, Lasse Nielsen, flyttar hem till Lyngby. Dessutom har storlöftet, Joel Voelkerling-Persson flyttat till Italienska Roma. Ja, jag förstår att ni reagerade på efternamnet och det handlar om vår egen Jacob Voelkerling-Perssons yngre bror.

Peter Swärdh var tränare i HIF 1999-2006 men återfinns numera i Trelleborgs FF Foto: Bildbyrån

Trots en viss spelarflykt så skall man ha klart för sig att TFF ändå har en väldigt bra grund att stå på i form av spelare såsom Robin Nilsson, Salif Camara Jönsson och Zoran Jovanovic. Dessutom har man bla värvat framtidsmannen Niklas Vesterlund från FC Köpenhamn och fått tillbaka mittfältaren Mattias Håkansson efter 11 månaders skadefrånvaro. Klubben letar dock fortfarande efter en målvakt, efter att Marco Johansson lämnat för Gais, och en anfallare så troligtvis kan det dyka upp någon eller några provspelare i motståndarelaget.

TFF avverkade IFK Värnamo (seger 1-0) i säsongspremiären och har även mött danska Nykøping FC (seger 2-1) vilket innebär att även ex-Allsvenskarna kommer till matchen utan några förluster i bagaget.

För HIFs del så kommer man med tre raka utan förlust (ja, jag är medveten om att vi förlorade straffsparkstävlingen mot Helsingör) där den främsta värdemätaren, och kanske bästa insatsen, kom mot OB. Förra helgens möte, med Öster, i all ära men då kändes HIF snarare för överlägsna och det märktes att det skiljde en division mellan klubbarna. Riktigt så lika lätt tror jag nog inte det kommer att gå imorgon. Oavsett så kommer Skånes Stolthet med nedanstående trupp vilket bla innebär att vi, omgående, får stifta bekantskap med nyförvärvet David Boysen. Dessutom noterar vi att Chris David fortfarande tränar och spelar med HIF. Vad det utmynnar i återstår att se men vi lär väl få ett svar, på den frågan, inom en snar framtid.

HIF kommer med följande trupp:

1. Johan Bengtsson (mv)
3. Fredrik Liverstam
4. Andreas Granqvist
6. Andreas Landgren
7. Anders Randrup
8. Mamudu Moro
9. Rasmus Jönsson
10. Alexander Farnerud
11. Adam Eriksson
13. Mattias Almeida
14. Mohammed Abubakari
15. Max Svensson
20. Wanderson do Carmo
21. Charlie Weberg
25. Kalle Joelsson (mv)
31. Filip Sjöberg
36. Chris David
57. Markus Holgersson
69. David Boysen
99. Andri Bjarnason

Och slutligen kan väl kanske ett klargörande avseende de 50 miljonerna vara på sin plats. För ett par dagar sedan röstade klubbens medlemmar för att bilda ett nytt bolag, tillsammans med storsponsorn Mellby Gård, som ska ge klubben ytterligare 50 miljoner över en tidsperiod på 5-10 år. Målsättningen på sikt är att herrlaget ska vara en topp tio klubb i Allsvenskan.

Foto: Bildbyrån

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*