Daniel Andersson inte nöjd med att sitta på bänken (uppdaterad)

Som bekant gjorde Pär Hansson debut i HIF i måndags. Målvaktsfrågan var nog det jag mest förväntansfull – och nervös inför. Nu gick det över förväntan: Pär höll nollan och backlinjen såg bättre ut än på flera år. Bättre skall i det här sammanhanget läsas som hyfsad och absolut inte fantastisk. De senaste årens backlinje har varit mer back och mindre linje. Om vi säger så.


Grattis Pär, klart godkänd debut!


Den enes bröd, den andres död brukar det heta. Medan Pär fick vakta målet fick de senaste årens givna första målvakt nöta bänken. Det gillar nog ingen spelare med ambitioner och därför tycker jag det är bra att Daniel är besviken. Mindre bra är dock uttalandet i Expressen som andas så mycket mer än bara besvikelse.


Några smakbitar från artikeln, citaten håller sedvanlig Daniel Andersson-klass:


– Jag har inte blivit bemött med den respekt jag förtjänar.


– Jag fick reda på att jag inte skulle spela 48 timmar innan matchen. Det köper jag inte.


– Har man spelat så många matcher som jag har gjort, förtjänar man lite respekt.


Normalt släpps laget 48 timmar före match och varför Daniel Andersson skulle ha rätt till besked tidigare än andra kan man fråga sig. Oavsett hur många matcher man spelat. Det här handlar om något annat än att Bosse höll startelvan hemlig för Andersson.


– Det känns lite som att synen på mig inom klubben är annorlunda än utanför klubben. Många utanför betonar mig som en viktig del i jakten på SM-guld.


Jaså? Annars var ju 2008 året då Daniel Andersson på allvar ifrågasattes som förstamålvakt efter en medioker vår. En halvbra höst tystade i och för sig det mesta av kritiken, främst för att alternativen var såpass oprövade. Vilka är det som viskar vackra ord i Daniels öra?


I Expressens artikel framkommer vidare att Daniel uppger att han fått en seriös förfrågning från en etablerad allsvensk klubb. En förfrågan som han tackade nej till. Marjan Svab på HD har luskat vidare och skrev i Sportbloggen att det sannolikt handlade om IF Elfsborg som ville ha Daniel. När han tackade nej kontaktade man Ante Covic.


– Jag känner för HIF som di Canio känner för Lazio. Men mitt kontrakt går ut efter säsongen, och jag ska ta mig en funderare.


Med reservation för att Daniel blivit felciterad i pressen får man säga att det är ganska mycket besvikelse efter att ha petats i en enda match. Att jämföra sig med di Canio är knappast det mest smakfulla med tanke på dennes fascistiska sympatier. Men å andra sidan får man förmoda att det snarare är di Canios kärlek till Lazio som åsyftas och inte eventuella politiska sympatier.


Det är klart att det kan kännas surt att sitta på bänken i HIF när man kunde varit förstamålvakt i Borås. Men nu pratar vi om en spelare som inte försuttit en chans att betyga HIF sin kärlek sedan han kom hit 2004. Nu visar det sig att kärleken till klubben tydligen är villkorad av en garanterad plats i startelvan. Allsvenska konkurrenter är tydligen inte off limits. Var går gränsen? Skulle Daniel Andersson övervägt erbjudanden från MFF också, bara det gavs en plats i startelvan?


Jag är ingen expert på di Danio, men jag tror knappast han gått ut i pressen och gråtit, om han petats och ersättaren gjorde en fin, kanske avgörande, insats för laget.

Update: Daniel Andersson hävdar att han blivit feltolkad, övertolkad, ja vad som helt utom korrekt tolkad. Vi tolkar Daniel som att han vill hävda att allt bara är ett missförstånd. Du finner Daniels kommentar på bakgatan.se.

10 kommentarer

 1. Grabbar.. Kolla bakgatan där Danne nyss gjort en intervju.. Man ska inte tro på kvällstidningarna.. Det trodde jag alla visste.

 2. Mja, ingenstans hävdar DA att han är direkt felciterad. Vi snackar ju citat, inga omskrivna slutsatser eller luddiga formuleringar.

  Som jag ser det finns två möjligheter, antingen är DA helt okapabel att hantera media, eller så rinner sinnet till och munnen rör sig innan hjärnan hinner korrigera. I båda fall måste slutsatsen bli att man låter bli att uttala sig mot media. Punkt. Att skylla allt på elaka Expressen med DA:s långa historia av mindre genomtänkta uttalanden köper jag inte.

  Det är ju inte första gången Danne får “klargöra” vad han menade genom exklusiv intervju på Bakgatan.

  Jag vet inte hur Bosse tänker, men jag tror inte man kan snacka (läs: beklaga) till sig en plats i startelvan. Danne borde snacka mindre och satsa mer på att visa att han fortfarande är bättre än Pär. I sina bästa stunder är han överjävligt bra.

 3. Nej, nej, nej. Det håller inte att skriva Per Hansson om vår förstemålvakt. Skärpning. På allvar. Skärpning.

 4. Helt ärligt, vad är det folk surar över? Danne ville veta förutsättningarna tidigare, Bosse ville inte ge dem. Och?

  Sedan handlar di Canio-liknelsen att vara en från klacken som spelar i laget och att sympatierna alltid funnits på en plats oavsett hur många klubbadresser ödet har gett någon. Det borde Zeus fatta, även om di Canio är ett fascistsvin

  De som tycker intervjun på Bakgatan var feg får gärna förtydliga vad som var fegt, samt skicka de kritiska frågor man tycker saknades. De kommer direkt vidarebefordras.

 5. Daniel borde snacka mindre och tänka på att bli bättre. Han kan ju visa vad han kan på träningar. Han har ju lika stor chans som pär att stå. !

 6. “Helt ärligt, vad är det folk surar över? Danne ville veta förutsättningarna tidigare, Bosse ville inte ge dem. Och?”

  Precis, men varför beklaga sig DA i pressen? Det smarta svaret på journalistens fråga skulle varit något i stil med: Pär är duktig men jag skall göra allt jag kan för att ta tillbaka min plats i elvan. Då hade man sluppit allt ståhej.

  “Sedan handlar di Canio-liknelsen att vara en från klacken som spelar i laget och att sympatierna alltid funnits på en plats oavsett hur många klubbadresser ödet har gett någon. Det borde Zeus fatta, även om di Canio är ett fascistsvin.”

  OK.

  “De som tycker intervjun på Bakgatan var feg får gärna förtydliga vad som var fegt, samt skicka de kritiska frågor man tycker saknades. De kommer direkt vidarebefordras.”

  Feg är ditt eget uttryck. Dock: När man ser bannern över intervjun undrar man om man är på en fansite till HIF eller Daniel Andersson. Bakgatan för mig är lite av båda två. Men det är mitt intryck.

  Bakgatan får nog finna sig i att bli betraktade som väldigt vänligt inställda till DA. Det är som sagt inte första gången man förklarar uttalanden från DA som väckt uppståndelse.

  DA förnekar inga citat, utan bygger hela sitt försvar på att allt är överdrivet. DA har varit med om X antal intervjuer som allsvensk fotbollsstjärna och borde vid det här laget knappast kunna skylla på ovana att hantera media.

  Vad är poängen med mellanhänder? Har DA synpunkter eller vill förtydliga något är han varmt välkommen att skriva till oss Min email är zeus@alltomhif.se.

 7. Man ska inte tro på det som skrivs i tidningarna. Men vill Zeus använda bloggen som en Se&Hör tidning där det kan skvallras och snackas skit om våra egna spelare, så är det upp till honom. Stor eloge till de bloggare som håller sig till bättre ämnen!

  Själv tycker jag att bloggen ska innehålla fakta och tyckande. Skvallret kan vi läsa om på Pres blogg 😉

  @RS:
  Bra att du förtydligade om di Canio, funderade nämligen själv på att göra det. Tycker precis som du att det var självklart vad D.A. syftade på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*