Nu laddar vi upp för GAIS!

Nu lägger vi premiärmatchen bakom oss och börjar ladda upp inför GAIS på Måndag.  Allt Om HIF kommer självklart hjälpa till med detta genom artiklar inför matchen. Först ut är en enklare intervju med ordföranden i supporterföreningen Grönsvart Göteborg, Markus Lifmark.

Tjena Markus, vad tror du om matchen?

Även om det brukar vara jämna matcher mot HIF talar statistiken emot oss. Jag ser Helsingborg som ett lag där alla lagdelar är starka så det är ett svårspelat lag. Vad som blir riktigt intressant är om våra spelvändningar som firat stora triumfer under försäsongen i allmänhet och mot ÖIS i synnerhet blir effektiva mot er, isåfall kan det bli riktigt intressant.

Ni fick en drömstart på Allsvenskan, är ni så här bra eller vad det en ren tillfällighet?

Är ÖIS så dåliga? Deras försvar var till och med sämre än vad jag förutspått.  GAIS gjorde ingen bra match, tappade tempo flera gånger och den enorma stabilitet som vi sett försvarsmässigt under försäsongen var inte där. Vårt problem de två senaste säsongerna har varit att vi inte tagit vara på de chanser som skapats. Under försäsongen gjorde vi i snitt två mål per match mot allsvenskt motstånd och i premiären var det ju rena fyrverkeriet. Det fylls på med folk på ett bättre sätt offensivt numera och vi har helt enkelt mycket bättre spelare offensivt än tidigare. Se Wanderson som ett exempel, utvecklingskurvan hos honom har pekat spikrakt uppåt.

Kommer det ske några ändringar i startelvan eller rent taktiskt från er sida inför matchen mot HIF?

Sannolikt får Andreas Tobiasson ge plats för vår lagkapten Fredrik Lundgren som troligen är redo för match. En liten chans finns att Jonas Lundén petas till förmån för Mikael Dahlgren, annars inga ändringar eller skador som jag känner till.

HIF fick en smakstart med vinst över IFK Göteborg och många supportrar tror att GAIS blir en enklare uppgift, vad har du att säga om detta?

IFK har en väldigt bra trupp men de litar så mycket på sina yngre förmågor att det lätt blir lite svajigt, de imponerade på inget sätt mot er. Om man litar på inkompetenta murvlar som knappt vågar lämna 08 -området så är GAIS en mumsbit men om man ser till våra reslutat så klaranar bilden. Tror inte ni ska vara säkra på tre poäng, GAIS ser fram emot att förbättra statistiken mot HIF.

Hur tror du startelvan kommer se ut på Måndag förutsatt att inga nya skador dyker upp?

Dime Jankulovski

Lundén Ekunde Lundgren Gustavsson

Spong-Mårtensson

Lindström- Wanderson Lycén

Pär Eriksson

Vi tackar Markus för intervjun

****

I övrigt kan vi notera att Fredrik Svanbäck verkar längta bort...

5 kommentarer

  1. “GAIS gjorde ingen bra match, tappade tempo flera gånger och den enorma stabilitet som vi sett försvarsmässigt under försäsongen var inte där.”
    Underbar kommentar, när man har slagit ÖIS med 5-1.

  2. Jävligt kul o intressant att läsa, fan va bra ni gör det !!

    En sak, vet ej om det är många som påpekat det, men ni är så pass många personer att det kanske hade varit bättre med en framsida där olika alternativ kommer fram, typ
    “allmänt bloggande” “om matchen” “om nästa match” “listor” m.m. sen att ni har då nya länkar under en rubrik… jävligt bra i övrigt men ja, är man inte inne på 24 timmar så får man leta långt bak i arkivet 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*