Uppladdningen fortsätter…

På måndag är det dags för bortapremiär i Göteborg mot GAIS. Det är en match som vi bör vinna, vi är det bättre laget åtminstone på pappret även om GAIS ser starkare ut än på länge. HIF kommer få ett stort stöd av ditresta HIF:are, Kärnans “Sundspil” är fylld och en hel del lär sätta sig i bilen upp mot Göteborg under annandag påsk.

Visst är det tidigt på säsongen och allt kan hända men allt annat än en seger är lite av en besvikelse. Jag har stora förhoppningar om att så ska ske också, segern mot Göteborg var förutom de tre poängen ett viktigt kvitto på att det defensiva spelet fungerar och detta mot ett förmodat topplag. Offensiven vet vi att den håller högsta kvalité och även om spelet hackar så är vi väl medvetna om att vi alltid skapar en rad målchanser.

Att möta GAIS efter deras makalösa premiärseger i derbyt mot ÖIS kan passa HIF bra, först och främst har HIF fått en liten “varning” om GAIS vilket innebär att man förhoppningsvis inte uppträder lika naivt som var fallet på bortaplan under delar av fjolåret. GAIS kan även ha byggt upp en “falsk” säkerhet och kanske själva blir lite naiva i sitt spel nu när man återigen får kliva in på den nya arenan inför hemmapublik.

Jag tror det passar HIF och i synnerhet de äldre spelarna i laget att möta GAIS i detta läget av säsongen, jag tycker ofta att just killar som Stoffe, Lantz och Larsson fullt förståeligt är snäppet vassare i matcher som är lite “heta”.

Vad talar emot en vinst på Måndag?

 • HIF har en tendens att inleda Allsvenskan svajigt, två raka segrar vore nästan lite “för” bra för att vara HIF
 • Att vi får ytterligare en nykomponerad backlinje, ev. utan båda Wahlen och Adama.
 • Wanderson är en av Allsvenskans bästa offensiva spelare…

Vad talar då för en vinst?

 • Statistik ska inte underskattas….
 • Henrik Larsson…
 • Försvarsspelet som det såg ut mot IFK + en veckas ytterligare träning = Vi släpper inte in något mål.
 • Vi är helt enkelt det bättre laget..
 • Det faktum att HIF inte vill förlora mot Lindströms nya lag…
 • Lantz vill fortsätta “näta” för att återigen få dunka handen över klubbmärke/hjärtat…

Vi kommer inte ligga på latsidan under helgen, vi laddar upp inför GAIS!

2 kommentarer

 1. Ska bli riktigt kul att se om HIF kan inleda Allsvenskan med två raka vinster. Tyvärr så tror jag precis som du Stagen att två raka vinster skulle vara för bra för att vara sant för HIF 😉

  Jag tror de kan bli mycket tufft på måndag, men jag tror på en 1-2 seger! Synd att man inte kan hänga med er upp. Men jag får supporta HIF mot AIK, Hammarby, Djurgården och Brommapojkarna. Hoppas att lottningen av Svenska Cupen ger HIF något Sthlmsmotstånd 😉

 2. Håller med. Ska man vara med i toppen som HIF ska vara i år så måste man vinna alla sina hemmamatcher + bortamatcher mot på pappret lättare motstånd som GAIS är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*