Dags att ta revansch mot Mjällby

 Förlusten hemma mot Mjällby i början av serien kändes riktigt försmädlig. Inte minst för mittbacken Peter Larsson som blev utvisad och därmed öppnade för bortalagets seger. Nu är det dags att ta revansch.  Av de sju senaste mötena i allsvenskan har HIF vunnit fem och spelat en oavgjord fram till förlusten i våras.

Peter Larsson är nog revanschsugen mot Mjällby - liksom lagkamraterna
Peter Larsson är nog revanschsugen mot Mjällby – liksom lagkamraterna

Efter de två senaste omgångarnas mer eller mindre darriga insatser mot Djurgården och Norrköping krävs det seger för att HIF ska fortsätta hänga med i guldracet.  Inte bara MFF och AIK utan även Göteborg verkar nu vilja vara med och slåss om guldet. Jag och många med mig trodde nog att Göteborg skulle tappa en del gnista efter den försmädliga förlusten mot HIF men ”Änglarna” har kommit tillbaka.

Innan vi går in på måndagens match i Blekinge konstaterar jag att MFF och Göteborg kan ställa till det för varandra i nästa omgång eftersom de då möts. Som vanligt håller vi tummarna för oavgjort.

När det gäller mötet Mjällby så är det främst två spelarnamn som dyker upp i minnet. Den förste är givetvis min gamle lagkamrat från Stattena iF, Anders Linderoth som inledde sin karriär på allvar i HIF 1968-1970 och sedan avslutade den i Mjällby 1980-1981 och dessutom ett par år senare fick tränaransvaret i klubben.

Anders var på sin tid en motsvarighet till dagens Ardian Gashi. En ”liten knatte” med stenhård kropp och fantastiskt spelsinne. Han gav motståndarna ett helvete. Precis som Ardian gör idag.

Det andra namnet som dyker upp är Marcus Ekenberg – spelaren som är en fantastisk målspruta i sitt Mjällby men misslyckades ganska rejält i HIF. Han vann skytteligan 2009 med sitt Mjällby och förutspåddes en lysande framtid. Inte heller blev det någon landslagskarriär för Marcus. En U21-match.

I år har han varit med i startelvan varje match men bara gjort fem mål. Det råder dock ingen tvekan om att han är nyttig för sitt lag. Killen som HIF-försvaret behöver hålla ett extra öga på är dock Kristian Haynes som hittills gjort nio mål.

Det som oroar mig mest inför matchen är dock HIF:s offensiv som sviktat de senaste omgångarna. Jag vill inte se Robin Simovic från start.  Däremot vill jag gärna se vad David Accam och hans landsman Boateng kan uträtta tillsammans. Mot Norrköping blev jag måttligt imponerad av nye Boateng, men det var å andra sidan inte så många HIF-are som imponerade på mig i den matchen.

En intensiv vecka väntar för HIF. Efter Mjällby blir det cupmatch i Härnösand och därefter bortamatch mot Gefle. Tre segrar beställs.

Klara ni att leverera?

bbl_roland_nordqvist

4 kommentarer

  1. Jag hoppas att Roar slutar flytta runt spelare och kör Accam till vänster, Smararson bakom Simovic som nu måste göra mål och sedan på inre mitten… ja, vem? Man har värvat yttermittfältare men glömt Mays ersättare. Vore väldigt roligt om Roar vågade satsa på något namn ur egna klubben, en ung och lovande kille. Det är bedrövligt att så få ges möjlighet utan oftast lånas ut för att sedan förbli borta. Håller med om att Boateng inte imponerade utan behöver mer tid att växa in i klubben, han väl bara 19 år?
    IFK och MFF tog 3 poäng denna helg och båda lagen imponerar! HIF måste upp ett par snäpp nu.

  2. Rasmus Lindgren (och även Nordmark) var på tapeten inför DIF-matchen, och i Rasmus har vi en ung kille som skulle kunna fylla luckan efter May på sitt sätt: kanske mer åt Gashi-hållet än en en renodlad två-vägs-spelare, men blir spännade se hur Roar formerar startelvan nu när han också har tillgång till en hett målskytt i form av Imad…

  3. Alltid kul att läsa dina inlägg, Fredrik! Rasmus får gärna ta plats och Imad är såklart ett hett alternativ/konkurrent till Smararson. Kan vi hoppas på mycket rörelse ikväll och en balja av Simovic?

  4. Tack, får säga detsamma själv om dina inlägg men å andra sidan utan våra inlägg i saken hade inte en sådan här sida existerat så viktigt HIF-supportrar får komma till tals! Blir det bara bättre rörelse kommer
    säkert målen för både Simovic & andra: månne Imad får till det i sin återkomst?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*