Veckan som har gått – Vecka 33

Efter söndagens poängtapp mot Peking så har det varit en relativt lugn vecka då A-laget haft ett (välbehövligt) uppehåll då det spelats en del landskamper istället.

Men visst har där varit en del HIF:are som varit i farten.

U21 laget mötte Halmstad BK på Olympia. Motståndet var ganska tufft då 9 av HBK:s 11 var allsvenska spelare. Även om Edman kryddat hemmalaget med bla Alvaro Santos så förlorade HIF med 0-3. Vi håller tummarna att de vinner nästa match mot Öster.

Ni kan ju inte ha missat om ”Vandringen till Listerlandet” – en nätt liten resa på 15 mil ”? Ted Hundborg  och några HIF fans vandrar just nu till Blekinge. Detta göra dom för att hedra Teds bortgångna bror, vän och en sann och trogen HIF supporter. Enligt dagens rapporter så har dem tappat en man men är på ingång till Kristianstad. Härligt att se ett sådant engagemang av såväl hemmasupportrar som andra lags anhängare. Snacka om att fotboll förenar.

Det har ryktats ett tag  om en ny klubbadress för Andreas Granqvist. Nu står det klart att den 28-årige landslagsmittbacken lämnar italienska Genoa för Ryssland och FC Krasnodar.

På tal om Ryssland så fick ju en annan svensk, Pontus Wernbloom, känna  på de allsvenska sulorna I veckans landskamp. Gashi hann knappt komma in på plan innan han sågade den forne Göteborgaren. 45 minuter senare kan vi säga att norrmannen gjorde en hyfsad insats.

HIF Akademi hade äntligen lite tur på sin sida när dom mötte bottenlaget Tenhult efter 2 mål av Ramadan så kunde dom äntligen ta en välbehövlig poäng. Slutresultat blev 2-2.

Närmast väntar Mjällby och numera är varje match ett “segermåste”. Khalili är spelklar och, förhoppningsvis, är övriga laget sugna på att visa att deras dåliga insatser mot Djurgården och Norrköping bara har varit tillfälligheter. Om inget annat så kunde dom göra det för gänget som trotsat regn, blåst, skavsår för att följa laget I allas vårt hjärta!Samone Falkman BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*