Conny Karlsson: “Det har varit mycket upp men även ner under våren”

Vi fortsätter med intervjuer idag på Allt om HIF och nästa man vi sökte var Conny Karlsson, när spelarna går på ledighet – vad gör Conny då?
Hur ser han på säsongen hittills och kommer vi supportrar att se några
förändringar i laget? 

*****

Tjena Conny, hur står det till idag? 

Jo tack, det är bara bra. Jag satt på planet ner till Mallorca innan när du sökte mig så jag hade tyvärr ingen möjlighet att ta ditt samtal just då, men nu går det bra.

Mallorca, det var inte illa du, men angående det sportsliga kring HIF, hur ser du på vårens prestationer?

Ja, det har varit en hel del upp men även ner här under våren, vi har haft många skador, bland annat på Lindström och Sundin. Och många nya spelare kom in väldigt sent, det var först på Mallorca som truppen först var intakt och då var vi framme i mitten av Mars.

Kommer vi att få se några förändringar i laget efter uppehållet? Ska ni arbeta på spelidén mer eller ska ni stärka truppen inför stundande Champions League krav?

Jag börjar med att svara på din sista fråga där, då det är klubbens önskan mer än vi tränares att vi måste agera på transfermarknaden. Där är dock lite lösa trådar att ordna först, bland annat att reda ut med Alfred (Finnbogason) om vi ev kan förlänga lånet av honom innan man agerar, så vi får helt enkelt vänta och se.

När det gäller spelet så försöker vi såklart att utveckla oss hela tiden, och det hade varit lätt om man haft samma manskap som ifjol, men med tanke på att vi har så många nya spelare och även unga så får man se tillbaka till var de spelarna förra säsongen var i början av 2010 i jämförelse med årets manskap.

Igår mötte ni Djurgården hemma och tappade en 1-0 ledning och två poäng, vad var det som hände?

Vi var det klart bättre laget under första halvleken, men så ser det ut i många matcher, ett lag dominerar under första halvan men lyckas inte punktera matchen då har det andra laget alla chanser att vända på det i andra halvleken. Men i matchen igår så föll vi på att allt det vi gjorde bra i första halvleken gjorde vi dåligt under andra halvleken och då hamnar vi i ett spel som passar oss illa.

Ni bytte ut Erik Wahlstedt i andra halvlek mot Joseph Baffo, en mittback in som ytterback, varför inte välja en naturlig högerback i Emil Krafth som också satt på bänken? 

Wahlstedt har haft känningar i ljumsken och det fanns en viss tvekan om han skulle kunna spela över huvudtaget, men till sist gav han klartecken. Med tanke på läget så ville vi inte belasta ljumsken för mycket så vi bestämde oss för att inte spela honom i 90 minuter, det var ett planerat byte så att säga. När det gäller Baffo istället för Krafth så har Emil (Krafth) också dragits med skador och precis kommit tillbaka, han har väl bara en träning i kroppen och Joseph (Baffo) har varit skadefri.

Ni bytte även ut Nordmark för Lindström, personligen tyckte jag att Nordmark varit bra under matchen och Rachid varit en av de sämre, varför fick inte Rachid lämna istället?

Man får ju såklart lov att tycka och tänka vad man vill, som du gjorde nyss, men vår bedömning var att Daniel (Nordmark) hade kört sig slut på ork och därför valde vi att byta honom mot Lindström.

Nyss flygit ner till Mallorca, hur ska du spendera din ledighet?

Ja, det blir fem dagar här nere nu sen ska jag upp till Bosön för fem dagar med “Pro Kursen” (Tränar/Manager utbildning).

Pär Hansson finns med i EM truppen, hur tror du hans chanser ser ut för att spela? 

Jag kan det för dåligt egentligen, men han är en av tre målvakter och jag har väl svårt och se att man gör några förändringar så här nära inpå ett mästerskap. Men han har varit helt fantastisk under tiden jag har varit i klubben och han skulle göra det bra om han fick chansen.

Slutligen vem tror du vinner EM i sommar? 

Det var inte lätt och gissa men spontant säger jag Spanien eller Tyskland, men även Frankrike blir spännande att följa efter det som hände dom sist. Där borde finnas en del revansch sugna i truppen.

Nä, nu ska inte jag störa dig mer utan du ska få lov och semestra ifred, ha nu en skön ledighet så syns vi på Olympia igen efter uppehållet. 

Det ska jag ha, tack så mycket.

*****

 

 

 

7 kommentarer

 1. Alltid uppskattat, men hur kommer det sig att frågorna alltid är positivt vinklade. Vågar man inte ställa Conny mot väggen på grund av rädslan av att han inte vill medverka i fler intervjuer? Dagens utspel om att de var de ungas fel hade varit väldigt intressant att få en kommentar kring.

 2. Också intressant höra om Conny tycker beslutet att bojkotta U21-serien (reservlags) fortfarande är ett bra beslut – visst kan man säga att med alla skador hade HIF ändå inte kunnat ställa upp med ett helt lag men å andra sidan hade de killar som ändå kommit in A-laget under året redan haft matchtempo, bolltouch m.m. med sig till matcherna i Allsvenskan…

 3. Min reaktion var samma som “J:s”.
  Varför så beskedliga frågor.Är man rädd för Conny?
  Skall Svenska Mästarna verkligen vara nöjda med att ligga 9-12 poäng efter Elfsborg? Skall tränaren verkligen vara nöjd med det erbarmliga spel som vi får bevittna på Olympia?

 4. Det är ju de unga spelarna (Krafth, Sadiku, Uronen, Nordmark) som varit utropstecknen i vårens matcher. De gamla (Hanstveit, Lindström, Edman, Wahlstedt, Chrisse, Sörum, Santos, Sundin) har inte imponerat eller har varit skadade för ofta.

 5. En riktigt ljummen intervju. Connys svar är antingen bleka eller mediatränat-smarta: Ett ex: “Men i matchen igår så föll vi på att allt det vi gjorde bra i första halvleken gjorde vi dåligt under andra halvleken och då hamnar vi i ett spel som passar oss illa.” Detta är ett icke-svar, det saknar analys av hur det blev så här som han beskriver. Det finns bara en dimension i hans svar d v s så som det såg ut. Om det nu är så att Conny är lika endimensionell som sina svar på frågorna så finns det all anledning att vara bekymrad för HIF:s möjligheter att förändra det spel som ofta sett så trist och tråkigt ut och som inte skapar offensiva möjligheter för HIF. Likaså hans resonemang om truppen och ev förstärkningar får mig att undar om han är ordförande i spelarfacket? Han ska naturligtvis inte hänga ut någon enskild spelare men det hade inte skadat om han markerade behovet av en nivåhöjning. Som jag ser det så brister det rejält i anfallsspelet vilket jag tillskriver spelidén men också att våra anfallare inte håller måttet så där måste in en eller två kvalitetsförvärv liksom att i mina ögon inte finns skäl att undvika spela med såväl Kraft som Uronen (som startspelare). Santos, Hansveit, Finnbogason o Sörum bör planeras att lånas ut eller säljas. Edman bör fundera på om det är värt att fortsätta satsa liksom Wahlstedt och så hoppas jag på en snar återkomst för Chrisse som jag anser är en av lagets viktigaste spelare!

 6. Jag såg en intervju med P-O Ljung för en tid sedan där han sa att försvarsspelet över hela planen var bestämt av tränarna hur varje spelare skulle spela. Men i anfallsspelet har spelarna stor frihet att själva hitta kreativa lösningar.
  Det fungerade ju med den spelartrupp vi hade förra året, men fungerar inte nu. Dags för Conny och P-O att strukturera upp anfallsspelet mer om de är kapabla till det.

 7. Jamen, precis. När vår mellanstadieklass i nåder fick intervjua polischefen var tonen ungefär såhär… Den här läsningen är gratis och frivillig, men man hade verkligen uppskattat ett vassare och spetsigare anslag i många av AoH:s intervjuer.
  Tiden med Conny – det har varit lite “Lagerbäckläge” över den. Tvivlet och invändningarna har gnagt men aldrig börjat tugga, då resultaten varit helt ovedersägliga.
  Den blandning av förvirring av förlamning som nu utmärker laguttagning och coachning besannar tyvärr många farhågor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*