EM på tv? Då är det pizza som gäller!

Sex av tio svenskar väljer pizza när de ser på fotboll på TV, det visar en undersökning som Fotbollskanalen.se genomfört i samarbete med Carlsberg Sverige. Just Pizza får mer än fem gånger så många röster som tacos och hamburgare.

När svenskarna beslutar vad de vill äta framför en fotbollsmatch på TV faller valet på pizza. Det visar en undersökning som Fotbollskanalen.se genomfört på uppdrag av Carlsberg. 620 svenskar har svarat på vilken mat de helst äter framför en fotbollsmatch på TV och närmare sex (59 procent) av tio väljer pizza. På delad andraplats hamnar tacos och hamburgare, som båda får 14 procent av fotbollsfansens röster.

Pizza har blivit en riktig fotbollsmaträtt, säger Henric Byström, kommunikationsansvarig på Carlsberg Sverige. Att sex av tio svenskar väljer att äta pizza framför en fotbollsmatch på TV visar hur starkt förknippade de två är.

Vad äter du helst till fotboll på TV?

1 Pizza 59 %
2 Tacos 14 %
2 Hamburgare 14 %
4 Varma mackor 10 %
5 Korv med potatismos eller pommes frites   4 %

***

Vinnaren av 2012-års pizza-SM Camilla Seidl på Vapiano har tillsammans med Carlsberg tagit fram ett recept på den officiella EM-pizzan.

Att just jag vann Pizza-SM visar också att de lite fräschare pizzorna som både jag och Vapiano representerar är uppskattade. Det har varit jätteroligt att göra EM-pizzan med Carlsberg och jag hoppas att många fotbollsälskare kan njuta av den när de följer fotbolls-EM i sommar, säger Camilla Seidl.

Här har du receptet om du vill skapa denna EM-pizza själv

 

3 kommentarer

  1. Under EM han man ju inte tid att stå & slänga ihop någon pizzadeg – det får bli klassisk hämtpizza helt enkelt!!

  2. Inte om man jäktar hem från jobbet som jag kommer göra, men som tur var är snabbmatsutbudet varierat nära mig med både kinakäk, hamburgare, kebab & falaffel så slipper ensidig kost i sommar -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*