Conny dagen efter: Inte aktuellt att vila för vilandets skull

Vi nådde Conny per telefon när han var på väg ner till Idrottsplatsen i Munka Ljungby för U-21-matchen.

Då var vi tillbaka i traditionens spår, segerintervju!

– Hehe, ja det är trevligt. Ännu trevligare nu när man kan gå till hemmamatcherna.

Ja det kan jag förstå, vad tyckte du om matchen i går?

– Första halvlek är lysande. Årsbästa utan tvekan. Sedan jämnar det ut sig i andra när Elfsborg formerar om sina styrkor och det är alltid lite oroväckande att bara ha 0-0 efter en sån halvlek som vi gjorde i går. Det är svårt att nå upp till samma klass en halvlek till, inte minst eftersom motståndet gör allt för att rätta till sina problem, men vi fick målet retroaktivt och det var skönt. Dels Gashis mål men också Holgerssons. Ett rättvis seger i det stora hela.

Nollan sprack bakåt..

– Jo men det var ett fantastiskt mål som Elfsborg gjorde också.

Det börjar höjas röster för att man ska vila spelare med varningsfara för att de inte ska vara avstängda mot MFF..

– Nja det tar vi ingen hänsyn till så här. Vi vilar inte spelare för vilandets skull helt enkelt men har man småskavanker kan det bli aktuellt att ställa över någon, som vi gjorde med Sundin förra matchen. Helt enkelt för att inte förvärra skadan så spelaren blir borta längre tid. Men i nuläget har vi inga sådana utöver de två vi har på skadelistan. Wahlstedt och Bouaouzan.

Bouaouzan, kommer han att vara med i truppen på onsdag?

– Nej, inte som det ser ut nu. Han har ännu inte gjort en hel träning med oss och det vore inte rätt att ta ut honom vare sig för hans eller lagets skull. Det är bättre att han matchas lugnt in i laget.

Vad tror du om honom?

– Vi har ju bara sett honom i kvadratenövningar och inte alls i spel, men att han är kvick och har en bra teknik har vi sett, fast hur han fungerar i ett lag vet vi ju inte än.

Christoffer Andersson är hårt kritiserad för sitt bristande anfallsspel.

– Ja  det kan väl vara så att han lägger mycket kraft för laget i defensiven och kanske inte kommer rätt till men det handlar också om hela laget och att han inte får alternativ av sina medspelare alltid. Stoffe är viktig för Edmans löpningar på kanten.

Sundin överraskar, humöret från i fjol har stabiliserats och han tar oftare tomma löpningar (löpningar för att skapa ytor för medspelare) än under fjolåret.

– Ja han har vuxit rejält under vinteruppehållet och kanske har det hela med att göra att han körts på en position. I fjol fick han hoppa rundor och det passade uppenbarligen inte honom.

Inga nya skador alltså, det innebär att Marcus Nilssons kramp inte utvecklats till en bristning i låret?

– Nej, det är ingen fara med Marcus, det var helt enkelt en vanlig kramp i baksidan lår.

Avslutningsvis, vad säger du om Pär?

– Han har stått för flera poänggivande räddningar, tre mot TFF och inte minst igår mot Elfsborg i slutminuten. Och mot TFF fick han ju problem med skottet från Magnus Andersson i andra halvlek men den returen räddade han ju själv undan så Pärs insats så här långt är bara att berömma.

Då tackar vi för oss och hoppas på en ny segerintervju på torsdag och att MFF då förlorat mot Häcken och därmed ligger fem poäng efter oss i tabellen..

– Haha, ja det förstår jag att det är en HIF:ares största dröm i det läget vi är nu. Derbyn är alltid kul.

1 kommentar

  1. Mkt bra Leif! Du vågar ställa rätt frågor till Conny (idag gällande Stoffes offensiv) och det uppskattat mkt! Kanon leffe!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*