Uppsnack – Åtvidabergs FF

Imorgon kväll är det match igen för HIF’s del. Match borta mot Åtvidabergs FF på den mytomspunna arenan, Kopparvallen.

Åtvidaberg har inlett Allsvenskan på ett närmast bedrövligt vis. I alla fall då det gäller poäng och målgörande. Spelmässigt har ÅFF varit bättre, inte minst senast mot BK Häcken, då det enbart var ren och skär otur som hindrade ÅFF att ta sin första tre-poängare och dessutom spräcka nollan i gjorda mål.

Jag trodde före säsongen, och jag tror det fortfarande, Åtvidaberg är det klart sämsta laget i årets upplaga av Allsvenskan. Men naturligtvis kommer de att plocka poäng, både här och där och framför allt, när man minst anar det.

Att morgondagens match blir en tuff uppgift för HIF tvivlar jag inte på, men till skillnad från många andra är jag inte nervös. Oavsett hur planen ser ut, oavsett hur taggade ÅFF må vara att visa sin hemmapublik att de minsann hör hemma i finrummet, så är HIF ett starkt och homogent lag. Dessutom tror jag att HIF är minst lika taggade som ÅFF, av andra orsaker.

Visst finns det risk för underskattning, tveklöst. Men detta vet ju både spelare och framför allt ledare, så naturligtvis kommer detta upp till tals då matchgenomgången genomförs. Jag litar på Conny & Co!

***

Åtvidaberg skiftade i tränarledet redan efter tre omgångar. Man kan tycka både det ena och andra om detta. Det har sina förklaringar, om än inte fullt ut officiellt. Med “nya” tränaren Thomsson så är ÅFF fortfarande obesegrade efter två raka oavgjorda matcher.
Nu har jag sett ÅFF alldeles för lite för att kunna se vad som blivit skillnaden. Naturligtvis brukar det bli en liten höjning då tränare bytas ut, men det blir sällan någon långvarig effekt om inte resultaten följer.

ÅFF har säkert scoutat HIF och kommit fram till att de måste möta HIF redan på mittfältet för att kunna ha en liten möjlighet. Risken, då jag inte anser att ÅFF’s mittfält kan mäta sig med HIF’s, blir att ÅFF faller ner med laget, vilket gör att HIF kommer lyfta sitt, och ÅFF får möjlighet att kontra.
Jag tror vi får räkna med ett och annat läge där HIF’s försvar kommer befinna sig i ett numerärt underläge. Men inte heller där är jag speciellt nervös eller oroad. HIF har haft hela försäsongen på sig att hitta på motdrag mot ett anfallande lag, med långt större kapacitet än vad ÅFF besitter.

***

Sammanfattningsvis. Jag tror på en HIF-seger med 2-0. Och med den målformen som Porcellis har i U21, finns det kanske en möjlighet att han får mer än fem minuter på sig att visa att han kan prestera även i a-laget?

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*