Conny – dagen efter

Vi tog ett snack i eftermiddags med Conny efter segern i gårdagens match mot Djurgården. En ovanlig seger för HIF då vi inte ofta vinner på Stockholms Stadion.

Grattis, det börjar bli en trevlig vana..?

– Ja, det kan väl få fortsätta så.. tycker att det var en hygglig match, ok inte minst med tanke på hur planen och förutsättningarna var.

Tomma läktare avslöjade en del, bland annat hur mycket Pär skriker…

– Han är mycket duktig på att dirigera sina utespelare och det syns på spelarna att de känner trygghet i detta. Dessutom skriker han inget som bara är slentrian utan sånt som verkligen hjälper i försvarsspelet. Han gör försvarsspelet effektivt kan man säga.

Trist med planen, för att återkomma till detta. Att börja spela i mitten av mars var kanske inte så bra?

– Vi är väl i och för sig styrda av FIFA:s regelverk och vi kan ju inte kräva att lagen spelar utan sina VM-spelare i juli. Nu är det ju inte så många aktuella kanske men en av de som är mest aktuell, Kim Christensen, hade ju kanske försämrat Göteborgs chanser på toppstrid. Så är det ju. Sedan är det skönt att komma igång men att vi skulle få den vinter vi fått i år var ju extremt olyckligt med tanke på att vi körde igång så tidigt.

Vad tyckte du annars om matchen, någon spelare du vill lyfta fram?

– Rasmus för oförtjänt mycket skit förra matchen och idag var han ännu bättre. Kom mer med i spelet och han kanske skulle fått med sig ett rött kort när han sprang ifrån backlinjen i andra. Men det bedömdes väl inte som målchans då det fanns andra försvarare i närheten. Hårfin bedömning.

Ett stående diskussionsämne på internet är Stoffes tillvaro på vänsteryttermittfält…

– Jo, vi är medvetna om att det inte är hans optimala plats, men han spelar där för att han tar ett fantastiskt ansvar när Edman kommer upp i banan, så det blir lite som att han tar jobbet för laget. Edman litar till 100 % på Stoffe..

Ja förra året var det ju skakigt på den kanten och det kan ha att göra med att Adama inte kunde lyfta fram så mycket beroende på Makondele och Makondele blev i fjol för defensiv i sitt tänk och tappade nästan allt offensivt..

– Så kan det ju ha varit.

Hur är det med skador inför måndag?

Hannu har lite problem med sitt knä men vi tror att han snart är igång. Annars ser det bra ut. Wahlstedt är på gång.

Wahlstedt ja, Holgersson har tagit chansen tycker jag..

– Jo han gjorde en riktigt bra insats mot BP och följde upp med en bra idag. Han lider lite av dåliga planer men Lindström och Holger verkar ju trivas bra ihop.

Passningsspelet från Holger (och Wahlstedt) har ju inte varit det bästa i inläggsfasen tidigare.

– Nej det kanske är så men Lindström sköter ju den biten lite mer på den kanten.

Avslutningsvis, några nyförvärv på gång innan den 31 mars?

– Inte som det ser ut nu. Vi har bestämt oss för att nöja oss med det vi har fram till sommaren om det inte kommer något sensationellt.

Sensationellt, kan detta vara att FCK eller ÖIS vill bli av med en lönekostnad?

– Nej, det har klart deklarerat att de inte kommer att släppa vare sig Ailton eller Alvaro.

 

Då får vi på AOH önska er lycka till under veckan och framför allt på måndag mot blåvitt.

– Tack, vi hörs på tisdag då..

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*