Hänt i veckan

HIF i serieledning med noll insläppta mål efter två omgångar, händer upp Ni som trodde på det scenariot innan säsongen drog igång.

Mycket av kritiken inför säsongen har handlat om betydelsen av Henrik Larssons frånvaro. Visst kan man tycka att klubben borde haft tid på sig att hitta en ersättare. Dock är jag glad att man inte gjorde ett panikköp i sista stund när alternativen istället lös med sin frånvaro.

Desto bättre har man då varit på att förstärka övriga lagdelar. Erik Edman är en klasspelare som på sikt kommer att tillföra otroligt mycket , såväl defensivt som offensivt. Förutom att man numera är betydligt lugnare vid anfall på den kanten, är det en ren fröjd att skåda inlägg, hörnor och frisparkar från hans vänsterfot. Hans rutin kommer även att hjälpa till att höja kvalitén hos övriga försvarare.

Även Gashi tycks ha smält in bra i gruppen och har än så länge fungerat utmärkt ihop med Lantz centralt på mittfältet. Att Lindström har en hög arbetskapacitet visste vi sedan hans tidigare sejour och visst är det trevligt med spelartyper som inte räds att utmana sin försvarare.

BP och DIF är på pappret knappast några guldkandidater. Likväl är det just dessa matcher som man tidigare haft svårt att vinna. Blåvitt kommer till Olympia som en av de förhandstippade slutsegrarna och det kommer med största sannolikhet att bli en rejäl värdemätare på hur bra årets HIF egentligen är.

ALLSVENSKAN

startar rekordtidigt i år och när flera av oss trodde att detta berodde på VM, tycks det redan vara bestämt att även nästa års säsongsstart skall börja vid samma tid. Om det är bra eller inte är kanske för tidigt att uttala sig om, men ser man till kvalitén på planerna i år, känns det väl sisådär.

Noterade att Lars-Åke Lagrell enhälligt omvaldes som ordförande för SVFF. Han går in på sitt 20:e år på posten och för att ge Er en indikation på hur länge det är, så kan jag meddela att när han tillträdde så avgjordes allsvenskan i slutspel, med final i bäst av två möten. Personligen hade jag hoppats på nya krafter som hade kunnat få allsvenskan att rusa förbi den Cypriotiska ligan på UEFAs ranking. Men just det där med nytänk och förbund brukar sällan gå hand i hand, så inte heller denna gång.

+ till JK för en innovativ lösning på problemet med stängd läktare.

– till JK för uteblivna svar på inför matchen frågor från oss på AOH

2 kommentarer

  1. Jag tycker det är positivt att allsvenskan startar i mars. Sverige bör eftersträva en anpassning till europeiska normer trots våra nordliga breddgrader. Den i genomsnitt dåliga standarden på gräsplanerna kommer att höjas när förutsättningarna förändras och jag är definitivt en vän av naturligt gräs, inte mer konstgräs tack. Olympia är ett utmärkt exempel på hur man bör ta ansvar för gräsplanens utveckling. När det gäller HIF så är det njutbart med de två inledande omgångarna även om motståndet inte ännu varit av högsta kvalitet men årets HIF behövde nog en lagom besvärlig inledning för att hitta rätt såväl mentalt som på planen där vi bör vara osäkra när det handlar om spets i anfallet. Däremot ser försvaret bra ut. Jag vill också lyfta tanken på att låna ut t ex Patronen och Porcellis. Det är värvade spelare som inte används utan mer kostar pengar och stänger dörren för yngre förmågor ur de egna leden. Och jag är av uppfattningen att HIF nu måste bygga en ny stomme av unga spelare, den stomme som ska ta över när våra “återvändare” blivit för gamla. Där finns framtiden och pengarna. Vi talar då om ett par år av generationsväxling med troligt sämre resultat men jag tror att det är nödvändigt att ha ett långsiktigt tänkande nu.

  2. Visst är det positivt att man eftersträvar Europa när det gäller spelschema. Är dock inte lika säker på att man lyckas höja planstandarden nämnvärt utan att ta till konstgräs. Medan europeiska toppklubbar lägger om sina planer 1-2 ggr/år mäktar vårt eget förbund inte ens med att lägga om Råsunda vartannat år.

    Är med dig i teorin gällande utlåning, men det är en lång säsong och med bakgrund av fjolårets skador, så anser jag nog ändå att det är bättre att behålla dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*