Carl Thulin “-På lång sikt är mitt absolut största mål att få spela mycket i HIF”

Carl Thulin får ingen plats i årets trupp utan lånas åter ut till Eskilsminne Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRN

Carl Thulin skrev i början av förra säsongen på ett treårskontrakt med HIF. Tuff konkurrens gjorde dock att det inte blev så mycket speltid och inför denna säsong är ynglingen utlånad till Eskilsminne. Vi på Allt om HIF tog ett snack med mittbacken för att se hur han ser på framtiden och den kommande säsongen. 

Han anlände, från Svalöv, redan för fem år sedan och A-lagsdebuten kom mot Örgryte i November 2017. Konkurrensen gjorde dock att Calle Thulin, under förra säsongen, fick spendera en stor del av sin tid på lån i Ängelholm. Nu skriver vi 2019 och Calle Thulin är redo att, på allvar, ge sig in i kampen om en plats i HIFs trupp. Dock kommer jakten på Allsvenskt spel ske några kilometer från Olympia då försvararen, under den kommande säsongen, håller till på Harlyckan och Division 1-laget Eskilsminne

För de som kanske inte vet så mycket om dig, kan du beskriva dig själv som spelare?

Jag är en mittback och mina styrkor i spelet är spelförståelsen och passningsspelet.

Har du alltid spelat i försvaret?

Nej det har jag faktiskt inte, jag har varit nästan överallt på planen känns det som. När jag kom till HIF var jag innermittfältare och kunde även spela en del yttermittfältare. Så fort jag skulle in i laget så testade de mig som mittback och det gick bra vilket även gjorde att jag fortsatte på de spåret. Men, under tiden i HIF, har jag även spelat lite på min gamla position som innermittfältare. Men jag ser det bara som en fördel att kunna spela på många positioner och på så sätt ha en större chans att vara med i startelvan.

När du inte tränar och spelar fotboll, vad gör du då?

Jag går sista året i skolan så mycket av tiden går åt den. Annars gillar jag såklart att umgås med vänner och familj.

Vem har du som förebild?

Jag har inte riktigt någon förebild inom fotbollen men jag ser såklart upp väldigt mycket till mina föräldrar, men det handlar mer om livet utanför fotbollen. Sen har såklart många tränare genom åren betytt väldigt mycket på olika sätt. T.ex Andreas Jakobsson som jag hade som tränare i Svalöv. Han lärde mig mycket som tränare men har även hjälpt mig under min tid i HIF. Han kan jag alltid lita på och om det är något jag undrar om inom fotbollen frågar jag honom.

Kan du beskriva din väg fram till debuten i HIFs A-lag, som avklarades 2017, och hur det kändes att debutera för HIF?

Jag kom till HIF 2014 från Svalövs BK, som är min moderklubb, och då var jag 14 år. Då började jag i u-15 och gick sen genom ungdomslagen och 2017 debuterade jag borta mot Örgryte, året efter flyttades jag upp i A-truppen. Känslan var bland det bästa jag upplevt, det var verkligen det man jobbat för under hela tiden i ungdomslagen och det gav en också motivation och självförtroende att jobba ännu hårdare.

Du är nu utlånad till Eskilsminne, hur går tankarna när man blir utlånad?

Det blev inte så mycket speltid för mig förra året och konkurrensen som mittback är väldigt stor så både jag och tränarna kände att de bästa för mig var att bli utlånad. Då var Eskilsminne intresserade och vi kom fram till att det var det bästa för mig just nu. Så jag ser bara positivt på det och ser fram emot att få spela med Eskilsminne. Sen är det också en bra lösning då jag fortfarande har kvar kontakten med HIF och kan träna där ibland och även spela om den chansen skulle komma.

Nu när det blir spel i Eskilminne blir det även Svenska cupen. Ni ska möta Hammarby, Dalkurd och Varberg, vad tror du om lagets chanser?

Det är klart att det kommer bli tufft och att vi måste prestera maximalt i varje match för att få med oss någonting men vi är positiva till utmaningen och ser väldigt mycket fram emot att testas mot så bra lag. Om inget annat så blir det en viktig lärdom och vi kommer ge allt vi har och så får vi se hur det går.

 

Eskilsminnes Mathias Unkuri och HIFs Carl Thulin under fotbollsmatchen i Svenska cupen mellan Eskilsminne och Helsingborg. Kommande säsong är de lagkamrater på Harlyckan
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

I Eskilsminne har ni Mattias Lindström, en HIFare med ikonstatus som tränare, hur är Mattias som tränare?

Nu har jag bara tränat några veckor med Mattias men jag tycker att hans sätt att se på fotboll och hur den ska spelas känns väldigt spännande. Han verkar också väldigt bra på att få gruppen att gå åt samma håll och han förstår oss spelare bra.

Vad har du för förväntningar på säsongen i övrigt?  

För mig handlar det väldigt mycket om att jag vill spela så mycket som möjligt och utvecklas som spelare genom att få den erfarenheten. Sen som lag så vill vi helt klart vara med i toppen och jaga någon av de två första platserna.

Hur ser du på framtiden? Både på kort och lång sikt?

Jag försöker att inte tänka så mycket på framtiden för det kan ändras väldigt fort inom fotbollen men på kort sikt siktar jag på att göra det bra i Eskilsminne och att få spela väldigt mycket. På lång sikt är mitt absolut största mål att få spela mycket i HIF, det är dit jag siktar och har mitt mål just nu. Sen har jag också stora ambitioner och vill komma ännu längre men just nu är det dit jag siktar på längre sikt.

Vilket är drömlaget att spela i?

Jag har inget speciellt drömlag att spela i men jag drömmer helt klart om att spela i Premier League någon dag för att det är den ligan som jag alltid älskat att kolla på.

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*