Årspremiären står för dörren

Då drar vi så äntligen igång årets “matchsäsong”. Det är åter en kamp om “Öresundspokalen” när grannarna från andra sidan Sundet, Helsingör, kommer till Vikvalla i eftermiddag

När nu allvaret rullar igång inför HIF:s allsvenska återkomst med årets första träningsmatch, stiger förväntningarna och intresset snabbt. Det är grannklubben rakt över sundet FC Helsingör som står för motståndet. Det är en årligt återkommande tradition med träningsmatcher mellan dessa lag som ofta bjuder upp till underhållande fotboll. Resultaten de tre senaste åren har sett ut så här; HIF-Helsingör 1-4, 2-2 och, under förra säsongen, 1-1.

FC Helsingör är en ung klubb som bildades vid en sammanslagning mellan några olika klubbar 2005, och så sent som i fjol spelade i danska superligan, varifrån man dock blev degraderad.

Resultatet i matchen känns mindre viktigt. I stället radar alla frågetecken upp sig kring HIF:s lag. Kan man ersätta fjolårets assistkung Darijan Bojanic, som flyttat till Stockholm och Hammarby ? Håller Johan Persson och nyförvärvet Alexander Farnerud, som dragits med långvariga skador ? Vilken klass håller provspelarna Ole Söderberg och Jonathan Palacios (med meriter från Colombias och Perus högstaligor)? Fungerar grundspelet hyfsat även om säsongen är i sin vagga ?

Det känns ganska tryggt med ryggraden i laget eftersom man signat Adam Eriksson och Rasmus Jönsson vars kontakt löpte ut vid årsskiftet. Men det behövs spetskompetens som alternativ i anfallet och på det offensiva mittfältet. Eftersom HIF nyligen räddade sitt eget kapital, är det först nu man kan jobba intensivt på att rekrytera nyförvärv. Det känns hoppfullt att man visar intresse för Halmstads Gabriel Gudmundsson och för Alexander Kacaniklic, vilka bägge två skulle vara mycket starka tillskott. Vinterns transferfönster är öppet till den 4 april, så man sitter inte i sjön.

Sheriffen får väl närmast ses som ett nyförvärv inför 2019 Foto:Bildbyrån

Om Johan Persson och Alexander Farnerud får vara hela och kan komma upp i optimal spelstandard, så kan bägge två fylla tomrummet efter Bojanic. Därför tänker sportgruppen rätt när man tittar på spelare på andra positioner. En snabb djupledslöpande målskytt som komplement och konkurrent till Superettans skyttekung 2018 Andri Runar Bjarnason, skulle öka intresset för HIF många snäpp. Precis som en snabb teknisk passningssäker offensiv mittfältare med målsinne.

Nu börjar allvaret och Skånes stolthet HIF, är tillbaka där man hör hemma, i det allsvenska finrummet. Så en träningsmatch mot FC Helsingör på ett vintrigt Vikvalla i Viken betyder inte mycket på pappret, men desto mer för alla oss med HIF-hjärta som drömmer, funderar, känner och längtar efter HIF.s allsvenska resa 2019.

I dagens trupp ingår, förutom 20 ordinarie spelare, även tre provspelare:

3. Fredrik Liverstam
4. Andreas Granqvist
6. Andreas Landgren
7. Anders Randrup
8. Mamudu Moro
9. Rasmus Jönsson
10. Alexander Farnerud
11. Adam Eriksson
13. Mattias Almeida
14. Mohammed Abubakari
15. Max Svensson
20. Wanderson do Carmo
21. Charlie Weberg
23. Carl Thulin
25. Kalle Joelsson (mv)
31. Ludvig Carlius
32. Andreas Svensson
33. Filip Sjöberg
34. Santiago Gaviria – Provspelare
35. Jonathan Palacios – Provspelare
38. Jakob Voelkerling Persson
40. Ole Söderberg (mv) – Provspelare
57. Markus Holgersson

Lagen möts alltså på Vikvalla i Viken med start klockan 14. Insläpp från 13.00 och inträdet ligger på 50:- (fungerar med såväl kontanter som SWISH)

Precis som tidigare år ett detta samarrangemang mellan Vikens IK, HIF och Team Rynkeby. Och även detta år skänker Vikens IK överskottet till Barncancerfonden.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*