Bosse – dagen efter

Att få tag på Bosse så här i dessa bråda tider är inte lätt. Men vid lunchtid idag fick jag en pratstund med honom.

Här kommer en kort sammanfattning av det samtalet.

Grattis till den taktiska segern!

Ja, det var ju inte den fotboll vill spela egentligen men i rådande skadeläge så var det inte så mycket att välja på. Vi fick ju till och med spela med spelare som inte borde varit  med. Sundin tex var inte helt återställd och inte Wahlstedt heller. Dessutom var vi tvingade att vila Lantz och Larsson för att inte riskera att de slog upp sina skador. Utifrån detta var trepoängaren en bonus. Vi hade varit mer än nöjda med en poäng.

Just när det gäller Lantz och Larsson kritiseras ni för att de fått bestämma själv..

Jo det kan kanske tolkas så men det är självklart inte fallet. Hade de blivit uttagna hade de spelat.

Nyförvärv då?

Vi letar intensivt efter en anfallare som kan komplettera i anfallet. Gärna en ung men han ska kunna gå in direkt och så småningom gå in och ersätta Henke.

Ja vi får hoppas på en fortsättning av EuropaLeague och att landslaget tar sig till VM.

Tror inte det spelar någon roll faktiskt. Har svårt att se att Henke spelar 2010 som det ser ut nu. Kroppen börjar nog ta ut sin rätt.

Får vi se Henke i någon ledarroll och hur ser du på din egen fortsättning?

Angående mig själv så har jag kontrakt år för år. Visserligen ville HIF att vi skulle ta ett tvåårskontrakt nu men jag har inte för avsikt att lämna klubben och ta något annat lag därför nöjde jag mig med ettårskontrakt. Henke lär ju finnas med i ledarsammanhang men om det blir HIF det vet man aldrig.

Hur ser det ut framöver? Skador och sånt?

Ja egentligen hade vi velat vila Erik Wahlstedt ytterligare men Adama är avstängd på torsdag så det lär inte gå. Annars är det, pepparpeppar, på g. Chansa är till exempel äntligen på väg tillbaka.

Gefle hade två spelare som utmärkte sig.

Ja du menar Jawo och Jonathan Berg. Jo Jawo är ett kap som Gefle gjort. Berg var ju bättre än sin bror för några år sedan. Marcus var ju egentligen inte någon direkt talang. men Jonathans tillslag hade vi gärna haft i HIF.

Något annat positivt eller negativt?

Nja, det ska väl vara pressens förmåga att vända alla situationer till vår fördel typ. Vårt första mål mot Gefle har ju varit riktigt omdiskuterat. Dels för att Patronen skulle ha knuffat undan Hugosson, dels för att  bollen aldrig var över linjen. Sedan att vi borde fått straff emot oss för en hands.

Vi har givetvis tittat mycket på dessa situationer och konstaterar att det är Hugosson som gör ojustehet mot Patronen, att bollen mycket väl kan vara inne. Något som jag absolut inte trodde på plats. Det som inte många uppmärksammat är att bollen tar på Lanttos hand innan han rensar bort bollen med fötterna. Dessutom en avsiktlig hands som borde gett straff om bollen inte varit inne. Den assisterande hade ju aldrig i livet vinkat för mål om han inte varit säker dessutom.

Att Gefle skulle haft straff är också snurrigt. Menar, samma reportrar som klagade över vår straff mot Göteborg hävdar nu att denna situation var solklar straff.

Något positivt är väl, även om det handlar om MFF, deras fans aktion nere i Malmö. Vi hade gärna sett att vi fått samma stöd i en tung sits. Hade vi varit i deras sits hade väl både mitt och SIF:s huvud krävts på ett fat.(Edit: Detta sägs med stor distans och småskrattande).  Därmed inte sagt att vi inte uppskattar våra fans. Få supporters stöttar, under match, sitt lag lika bra i underläge som HIF:s och kraven ska ju finnas där. Men tålamodet är inte riktigt lika stort i Helsingborg.

Negativt?

Ja, det är lite tråkigt med, som det känns ibland, den selektiva journalistiken på HD. Tycker de gör ett grymt bra jobb med Rögle men tänk er att vi tappat Henrik Larsson, Marcus Lantz, Makondele och Sundin med de motiveringar som Jönsson, Tjärnqvist och bröderna Abbott haft. Då hade det varit ett helt annat ljud i skällan. Vi saknar en fotbollsreporter/HIF:are på redaktionen likt hockeyns Daniel Root h. Vi saknar helt enkelt Sjölin och Tomas Nilsson på HD.

 

7 kommentarer

 1. wow bosse går med släggan!

  Han har dessutom helt rätt!

  Riktigt bra och sköna kommentarer.

 2. Det är befriande att läsa Bosses uppriktiga mening om bevakningen av HIF från lokalpressen. För en utomstående så är det ju helt otroligt att pressen skall behöva bjudas med in i duschen (Rögle) för att det skall bli en bra bevakning. Kunder/läsare och presumtiva diton bryr sig väl ändå inte om att HIF-spelarna är mer svårjobbade?

 3. Det är väl för helvete självklart att man har längre tålamod i maff än i HIF? Kravbilden är alltid större i storklubbar, levererar man inte här så blåser det snålt med en gång.

  I HIF är det krav som gäller. Det är det som har gett oss tre titlar de senaste tio åren, som har tagit oss till gruppspel i Champions League och vidare från gruppspelet i UEFA-cupen.

  I maff har man en titel på 22 år, finansierad av Zlatanpengar. På nittiotalet hade man dryga 1000 pers på sina matcher.

  Kravbilden är självklart högre i Sundets Pärla. En idiot förstår det.

 4. Bosse for president. Han säger alltid precis vad man vill höra(bortsett från hans packsympatier).

  Är inte Thomas Nilsson kvar på HD? Eller vad menar han?

  Den nya bruden som rapporterat från Gefle och Zestafoni är ju ingen stjärna direkt.

  “Men läderkulan ville inte gå in”. Är hon 90 år eller är det bara första gången hon ser på fotboll?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*