Halvtid!

Så har vi då nått halvtid i årets Allsvenska! Tiden går fort när man har roligt…

HIF ligger trea då halva serien summeras. Ett ganska väntat resultat trots allt. Fem lag ser ut att koppla loss sig från de övriga, förutom HIF så är det IFK Gbg, IFE, KFF och AIK. Fördel ligger hos HIF, AIK och KFF.

Inför den andra halvleken tror jag att IFE och IFK Gbg kommer at få det tufft att hålla undan. IFK har redan tappat två nyckelspelare och deras kusiner i Borås kommer att bli av med minst en av deras nycklar. Allt medan det ser ut som att de tre övriga kommer snarare att bli förstärkta än försvagade utav transferfönstret.

HIF då? Jo, vi har trots avsaknaden utav inköp, klarat oss väldigt bra med det spelarkapitalet vi har. Och att inte nämna HIF som en av de största plantskolorna vore ett tjänstefel! Vilka talanger vi hittar! Vilken framtid vi kan få! (Om vi inte blir drabbade av köpfrenzy från europeiska (danska) klubbar som precis som vi, ser potentialen i dessa ungtuppar!)

Årets överraskning än så länge i mina ögon är helt klart utmanövreringen av Daniel Andersson som Pär Hansson stått för!
Vi visste ju om att PH hade kvalitéer, men inte att han skulle kännas så fruktansvärt given som han gör idag. DA har trots allt det som en målvakt ska ha, rutinen.
Men enligt mig så känns PH väldigt trygg och mogen i sitt agerande. Och i år har jag inte varit nervös en enda gång då motståndarna kommit till anfall i samma utsträckning som jag har varit de senaste säsongerna då DA stått längst bak. Det är ett mycket bra betyg!

Förutom Pär Hansson så måste ju också Marcus Nilsson och Joel Ekstrand få mycket beröm, ett spännande radarpar i försvaret. Dessa två har både möjlighet och kapacitet att bli för HIF vad Andersson/Björklund var för landslaget en gång i tiden,  ett komplett mittlås! Man ska ju inte glömma bort att de knappt har fyllt 20 och trots detta agerar med en säkerhet och mognad som sällan skådats, varken på Olympia eller någon annanstans!

***

Säsongens höjdpunkt än så länge:
Vi har en någorlunda bättre stabilitet och jämnhet i vårt matchande. Även om det inte är optimalt än, så känns HIF anno 2009 mycket mer homogent än på länge. Bästa insatsen än så länge måste ändå vara 3-0 mot AIK?

Säsongens bottennapp än så länge:
Finns två att välja på där. Två matcher då HIF klappat ihop som ett korthus i stormen Gudrun. Häcken på Rambergvallen måste väl ände ses som det största totala misslyckandet i år? Tätt följt av Örebro borta på plastet…

***

Jag tror att HIF kan löpa hela linan ut i år och ta hem pokalen. Men det kan bli svårt att kombinera jakten på sm-guld samtidigt som man ska slåss ute i europa. Det kommer att bli ett hårt matchande framöver och i och med det, kan jag faktiskt köpa att våra två åldermän (som är så viktiga), Henke och Lantz, står över lite då och då för att kunna prestera när vi behöver det som bäst! Det har ju visat sig att vi kan klara av (vissa) matcher utan dem i alla fall. Jag har fullt förtroende för Bosse och övriga att kunna avgöra detta utan min inblanding…

Att tippa en sluttabell innan säsongen startar, det är egentligen likställt med två rader på Lotto. Det är ungefär lika stor chans att få alla rätt…

Att tippa en sluttabell då halva säsongen är genomförd, är lite enklare, men inte på långa vägar så enkelt som man kan tro. Men trots de dåliga oddsen, så avslutar jag med att just göra det, ge er den slutgiltiga tabellen i Allsvenskan 2009; (toppen och botten, det enda som är relevant…)

1   Helsingborgs IF
2  AIK
3  IFK Göteborg
—-
14  Hammarby
15  Örgryte
16  Djurgården

3 kommentarer

 1. AIK riskerar tappa Obolo (som alltid) och Kalmar riskerar tappa Elm. Elfsborg tror jag blir de klart svåraste motståndarna i kampen om guldet, även om man skulle tappa Bajrami.

 2. Jag håller inte med dig om årets bottennapp. Med tanke på hur bra Häcken varit och hur svår bortamatch Örebro är, så kan jag ta dom förlusterna.

  Däremot Halmstad hemma var under all kritik, tätt följt av DIF borta. Hemma ska vi vinna över Halmstad 11 fall av 10. Och DIF med deras bedrövliga spel och form så får vi inte förlora där heller.

  Så HIF skulle haft 34 poäng egentligen.. 🙂

 3. Håller med skribenterna ovan. Vi riskerar inte att tappa någon. AIK Obolo, KFF Elm, IFE Bajrami och i Blåvitt finns fortfarande Gustav Svensson som borde kunna vara aktuell för utlandsflytt. Vi har egentligen ingen som ser ut att lämna. Perfekt läge.

  Kan hålla med dig om berömmet till Pär, hans mognad, hans beslut och inte minst positionsspelet och koncentrationen är en rejäl förbättring från Danne. Det väger tyngre än rutin. Håller dock inte riktigt med om berömmet till de unga mittbackarna, vi har släppt in 18 mål. Övriga toppklubbar runt 10. Jag lägger en hel del av den skulden på mittbackarna.

  Årets bottennapp: att låta HBK knulla oss i slutminuterna när vi var betydligt bättre matchen igenom. Att losa mot ÖSK borta med utvisning och straff emot oss känns okey, likaså förlusten mot Häcken. Fejs it, vi förlorar alltid mot Häcken…

  Just my 2 yuans..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*