Boateng nästa sten i HIF-bygget

Foto: Bjarki Tordarson
Får debutera mot Djurgården?

Idag bekräftas det att Ema Boateng från Ghana har skrivit på för 3,5 år i den röda tröjan. David Accam har fått en landsman som kan utmana med sin snabbhet.

Foto: Bjarki Tordarson
Ema Boateng är klar för 3,5 år i HIF
Foto: Bjarki Tordarson

Det blev alltså ett kontrakt för den 19årige Ghananen som visat prov på både snabbhet och bra bollbehandling. Enligt vad Jesper Jansson säger till HD.se är en välutbildad och flexibel spelare som studerat i USA, något som Erik Edman gillade när vi pratade med honom tidigare i sommar.

Han kommer från Santa Barbara i Kalifornien där han går på college. Just USA känns som en väldigt spännande marknad. Klart att Bedoyas “always compete” attityd smittat klubben och det är ju något dom verkar födas med däröver och som vi vill ha hit till HIF! – Erik Edman

Den korte och unge spelaren någon som Jesper Jansson tror redan nu kan vara med och förändra en matchbild, “Han är en kantspelare men kan spela centralt även om han är kort.”  säger han till HD.se.

Ema Boateng är vän med David Accam, som också var och tittade på honom när Boateng spelade med U21-laget i början på sommaren. De båda är komna från samma akademi, Right to dream i Ghana och känner varandra väl.

Det är ju uttalat från klubben att man satsar över tid och inte på kortsiktighet och detta ligger ju helt klart i den linjen. Det lilla jag själv har sett av Boateng visade prov på en snabbhet i paritet med Davis Accam, och jag tror han kommer passa väl in i HIF-bygget.

Vi på Allt Om HIF hälsar Ema Boateng välkommen till Sveriges bästa klubb!

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*