Ungt HIF förlorade stort

Foto: Björn Velander

Det var ett ungt och hopplockat lag som åkte till Strandvallen för att ta sig an Mjällby AIF i U21 matchen på torsdagskvällen. Och det märktes ganska tydligt att laget var ett par nummer för litet för uppgiften.

Det dröjde inte längre än till den tredje minuten innan Mjällby hade sin första farlighet med ett inlägg som Måns Lagmark i HIF-kassen fick boxa ut. Strax efter hade HIF en hörna som Lucas Ohlander slog, men Mjällbys målvakt lyckades nå den. Sen tog blekingarna över och det blev mycket inlägg främst från deras vänsterkant som gång på gång nådde rätt adress. Oftast möttes de med ett volleyavslut men det var inget som resulterade.

Foto: Björn Velander
MAIF var två nummer för stora denna gång.
Foto: Björn Velander

Det var en mycket fysisk match och det var en domare som inte riktigt var redo för uppgiften. I slutet av matchen var det en hel del irriterade situationer på plan.

I den 31a minuten fick Mjällby en frispark som de förvaltade väl. Från ca 30 meter tryckte de upp den i Lagmarks vänstra kryss utom räckhåll för målvakten. En mycket vacker frispark och det är synd att det bara var ett 50tal som fick se den.

I andra halvlek så stod HIF upp bättre och spelet jämnade ut sig en hel del. Men ändå var det Mjällby som kom till de där farliga chanserna och med en timme spelad fick Måns Lagmark visa vad han går för när han på ett friläge räddade med en benparad, returen gick till en Mjällby spelare som skjuter men Lagmark var snabb ut med benet återigen och på den efterföljande chansen styrde han ut bollen till en hörna.
Bara ett par minuter senare blev det däremot mål igen då HIF försvaret väntade sig en frispark och därför slutade spela och Mjällby enkelt kunde slå bollen i mål. Sedan var det ingen tvekan om hur det skulle sluta.

Den bästa chansen för HIF i andra halvlek hade utan tvekan Mohamed Ramadan som kom fri med målvakten i 75e minuten och försökte lobba den över honom. Men i sista stund fick målvakten upp handen och slog bollen till en resultatlös hörna.

I 80e respektive 90e minuten gjorde MAIF sitt fjärde och femte mål för kvällen och slog verkligen spiken i kistan.

Foto: Björn Velander
Enis Bardhi, Makedonsk landslagsspelare, imponerade.
Foto: Björn Velander

Det var som sagt ett ungt och inte vidare sammanspelat HIF som åkte på en rejäl förlust på Strandvallen i går kväll. Men det fanns vissa ljuspunkter. Ett par av dem var de båda provspelarna, där Enis Bardhi var den som spelade mest, han blev utbytt med tio minuter kvar. Han visade upp att han är en rörlig och kreativ spelare, och hade en farlig frispark i slutet på första halvlek som tyvärr tog i ribbans överkant och gick ut till inspark. Även Emir Sahli gjorde det bra under de tiotalet minuter han fick komma in istället för Enis.
David Svensson slet verkligen på mittfältet och gjorde det bra men motståndet blev för tungt, för rutinerat. Även den lille kvicke backen Mike Babier gjorde en bra match där han löpte på vänsterkanten.
Jag måste också säga att målvakten Måns Lagmark gjorde en bra match, trots fem insläppta mål. Motståndet var för bra och kom till för klara och enkla lägen för att han skulle ha någon större chans att påverka de mål som blev.

Det var en klar och rättvis förlust även om siffrorna blev något i överkant.

Det var, förlusten till trots, en ganska nöjd Jonas Ohlander jag talade lite med efter matchen.

Förlust med 5-0, hur upplevde du matchen?

Mjällby kommer med ett lag som säkert har flera hundra allsvenska matcher med sig, många rutinerade spelare och inga juniorer. Det är klart att det blir en viss skillnad. Sen tycker jag vi står upp bra ändå och periodvis spelar ganska bra fotboll, sen är det svårt att skydda sig mot att de drar en fripark från 30meter rakt upp i krysset.

Vårt lag idag är ju ett hop plock av alla möjliga spelare från alla håll och kanter för att vi överhuvudtaget ska kunna spela matchen, eftersom det var U21 match i tisdags. Vi såg matchen som att våra spelare skulle få matchträning helt enkelt. Från vårt ordinarie akademilag saknar vi fem sex spelare och det är klart att det blir ihåligt. Speciellt när MAIF är så tunga, rutinerade och ett fysiskt lag så tycker jag det är självklart att de vinner helt rättvist.
Men det finns sekvenser i matchen som jag ändå tycker är bra som man kan ta med sig, man får ta det för vad det är, Rasmus Lindgren hoppar in, han har varit magsjuk i två tre dagar och Rabi Salem har inte spelat en match på flera månader, plus att vi är i en uppstart, vi har tränat i en dryg vecka. Jag kan inte på nåt sätt klaga eller gnälla eller vara besviken, jag tycker vi tar fighten också men vi är ett nummer för små mot detta laget helt enkelt.

Ni hade två spelare på prov, Enis Bardhi och Emir Sahli, vad kan du säga om dem?

Enis är en 18 årig kille från Makedonien och Makedonska landslaget som är en skicklig fotbollsspelare med ett fantastiskt skott. Men det är klart i ett ihåligt lag som vi blir idag får inte han chansen att göra sig 100% rättvisa.

Foto: Björn Velander
Emir Sahli är ett namn att lägga på minnet.
Foto: Björn Velander

Emir är en spelare som vi tittar på för vårt U17 lag. Det handlar egentligen om att vi inte hade fler spelare i och med att vi har hela U17 uppe på Gothia där är även en fyra, fem U19 spelare, så vi fick ju ta vad vi kunde hitta. Han skulle egentligen inte provspela på det sättet utan var tänkt för U17 spel i höst så det är klart att det är lite stor skillnad.
Han har varit i Basel i ett och ett halvt år och flyttat hem och ringde helt enkelt bara upp och frågade om han fick komma och träna. Vi kommer säkert behålla honom, men som sagt, på U17 nivå. Det är en spännande spelare.

HIF:s startelva: Måns Lagmark – Alexander Fioretos, William Möllestam, Miodrag Cvetkovic, Mike Babier – Rasmus Lindgren, David Svensson – Albert Berisha, Lucas Ohlander, Enis Bardhi (provspelare) – Mohamed Ramadan.

Avbytare: Måns Ekvall, Rabie Salem, Erik Kronholm, Tobias Tönnerberg, Emir Sahil (provspelare).

Varnade: Albert Berisha, William Möllestam, Daniel Svensson

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*