Allt Om HIF tippar Allsvenskan Omgång 17 del1.

I eftermiddag drar omgång 17 igång. Omgång 12 hoppar in och gör ett gästpel när den uppskjutna matchen HBK-HIF spelas, vilket leder till att vi kör omgång 17 i två delar, del två kommer den 28/7. Denna gång är det Jimmy Fors och Roland Nordqvist som står för facit. 

1) Djurgårdens IF – IFK Norrköping

Jimmy: Ett riktigt bottenmöte där det endast skiljer tre poäng mellan lagen, frågan är förstås om den nya arenan på allvar kan väcka liv i Djurgårdens IF. Underlaget på arenan lär inte gynna dem mer än bortalaget då ”Peking” har vanan uppe att spela på balkongmatta hemma på ”Nya Parken”. Norrköping har med all sannolikhet interna problem när spelare med utgående kontrakt redan gjort klart med nya klubbar, man undrar förstås om de kan motivera sig själva. Det är svårt att se en klar vinnare i den här matchen och jag tror att lagen får dela på poängen.
Slutresultat: 1-1

Roland: Norrköping har varit duktigt i att ta poäng på bortaplan och jag blir inte förvånad om den trenden håller i sig. Djurgården är inte så märkvärdigt. Framför allt släpper de in väldigt många mål. DIF har sämsta målskillnaden av lagen som ligger över strecket. Delad pott verkar troligt. En intressant fråga är hur länge Norrköpings giftige anfallare Gunnar Heidar Thorvaldsson är kvar?
Slutresultat: 1-1

—————————————————–

2) BK Häcken – AIK

Jimmy: Häcken är inte i närheten av det lag de var förra säsongen och ligger för närvarande på en nionde plats. AIK i sin tur har kommit igång mer och mer och är med och slåss om Europa platserna i toppen. Även om jag med hjärtat önskar att laget från Hisingen går vinnande ur matchen säger hjärnan någonting helt annat. AIK tar en uddamålsseger och får tre poäng med sig hem från Göteborg.
Slutresultat: 1-2

Roland: Gästerna har verkligen fått upp ångan och ser ut att kunna bli ett hot i guldstriden. Laget spelar bra både borta och hemma, vilket HIF fick erfara. Att Häcken skulle ta poäng här känns inte sannolikt alls. Jag utgår från att AIK blir hotet mot skånelagen i kampen om guldet.
Slutresultat: 0-2

—————————————————–

3) Halmstad BK – Helsingborgs IF

Foto: Bjarki Tordarsson
Till denna match är det utlyst badtema.
Intar Lindström Tylösand efteråt?
Foto: Bjarki Tordarsson

Jimmy: Äntligen får vi möta Halmstad igen, en bortamatch bara en timme bort mot ett gammalt, anrikt och klassiskt lag att ha i allsvenskan. Har väl haft lite otur i matcherna blandat med för lite rutin bland spelarna för att hålla jämna steg med de bästa lagen men ligger åtminstone på ”säker mark” just nu. Om HIF vinner är det inte så säkert för HBK längre och man är med i bottenstriden på riktigt, som tur är bryr sig varken spelarna eller Roar om det. Det är full fart framåt som gäller och det kommer garanterat att rassla till bakom HBK målvakten mer än en gång.
Slutresultat: 0-3

Roland: Äntligen dags för hängmatchen från omgång 12 att avgöras. Den som ska föra upp HIF tillbaka i serieledningen. Även om HBK glimtat till stundtals förväntar jag mig en komfortabel bortaseger. Förstärkta med islänningen Arnor Smarason utgår jag från att HIF gör sitt jobb, precis som mot Öster. Att tvåmålsskytten Christoffer får vila och därmed lämna plats för kompisen Lindström ger den senare chansen att återuppta målskyttet.
Slutresultat: 0-3

—————————————————–

4) Östers IF – Mjällby AIF

Jimmy: Öster har inte haft en lätt återvändo till allsvenskan och har stött på många svårigheter längs med vägen, man håller inte allsvensk klass för att vara ärlig. Gick tämligen enkelt att bemästra på Olympia senast och kaptenen Velic ådrog sig årets mest onödiga röda kort. Mjällby får ses som årets överraskning i serien, de har gått som på tåg stundtals och hängde under en period med i toppen. Den här matchen vinner Mjällby komfortabelt och reser hem till Listerlandet med tre nya poäng.
Slutresultat: 0-2

Roland: Smålänningarna var inte så dåliga på Olympia men ändå chanslösa. Nu är det skillnad på motstånd och ska laget kunna vinna så är det mot den här kalibern av motstånd. Tyvärr har Öster stora brister i försvaret, målvakten till exempel var svag på Olympia och borde ha tagit Christoffers frispark. Sedan måste laget givetvis också sätta sina chanser. Jag ser gärna en hemmaseger här och väljer att tippa därefter.
Slutresultat: 2-1

—————————————————–

5) Kalmar FF – IF Brommapojkarna 

Jimmy: BP har blivit lite av årets slagpåse, det är för stor avsaknad av allsvensk rutin i laget och man spelar sina matcher inför väldigt lite åskådare. Kalmar har, enligt Jens Fjellström på Cmore, ”SUPERtalanger” i laget och BP får väl se upp med dessa, utifrån Jens åsikt kan de avgöra matcher likt självaste Neymar. Själv tror jag inte så mycket på Kalmar, de spelar en rätt tråkig och uddlös fotboll, ett riktigt tråkigt lag att se när de spelar. Men hjärnan säger ändå att BP kommer få det svårast i matchen och att de får resa hem till Bromma helt tomhänta.
Slutresultat: 1-0

Roland: BP skulle verkligen behöva Majstorovic, vilken AIK uppenbarligen inte anser sig behöva. Få se om det blir någon transfer. Min gissning är att han går som lån. Men om det räcker och om han blir klar mot Kalmar är svårt att säga. Jag utgår från att Kalmar tar en komfortabel seger här.
Slutresultat: 2-0

—————————————————–

6) Åtvidabergs FF – IF Elfsborg

Jimmy: Det här tipset kommer till stor del från hjärtat, men ändå inte, för Åtvidaberg lyckades chocka Elfsborg hemma på Borås Plast Arena så varför skulle de inte göra detsamma på Kopparvallen? Peter Swärdh har fått igång laget och man spelar med ett stort självförtroende och liten press på sig, det är ingen som förväntar sig att de ska vinna – men det gör dem. Det lär inte bli något målkalas, Åtvid stänger igen bakåt och vinner på ett kontringsmål, helt enligt planerna.
Slutresultat: 1-0

Roland: Vem ska nu göra Åtvids mål när Prodell är såld? Elfsborg svajade betänkligt senast men bör vara det bättre laget. Trots det är jag inte helt säker på att Ellos-gänget avgår med segern, men väljer ändå att ge dem segern i mitt tips.
Slutresultat: 0-1

—————————————————–

7) Gefle IF FF – Malmö FF

Jimmy: Här önskar förstås hjärtat att Gefles fembackslinje ska komma till sitt pass, men utifrån tabelläget och den form som Malmö laget faktiskt har för närvarande lär de inte släppa trepoängaren. MFF kan tryggt resa hem efter en vinst, men se upp för om HIF vinner sina två matcher (så de har lika många matcher spelade) kan ni glömma serieledningen igen.
Slutresultat: 1-3

Roland: HIF:s främsta hot när det gäller guldet kommer inte helt oväntat söderifrån. Malmö går som tåget nu och allt annat än bortavinst här är en skräll. Gefle har dock lyckats gneta sig till en poäng i fem hemmamatcher och det vore ju trevligt om de lyckades även här. Jag tippar med hjärtat.
Slutresultat: 1-1

bbl_jimmy_fors

bbl_roland_nordqvist

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*