Blir det England för Henrik?

Henrik Larsson är, i högsta grad, fortfarande aktuell för jobbet i Southend United Foto: Johan Lilja

Enligt engelsk media verkar Southends intresse, för Henrik Larsson, svalnat baserat på vår förre tränares krav och det faktum att han inte har någon tränarerfarenhet från det engelska ligasystemet. Men ännu är han inte avskriven…

Det var i förra veckan som vi nåddes av uppgifterna att League One-klubben, Southend United, var intresserad av Henriks tränartjänster i jakten på en ersättare till Kevin Bond. Den sistnämnde valde att avgå efter att man, under säsongsinledningen, inkasserat sex raka förluster och slåss i botten av den engelska tredjedivisionen. I helgen figurerade det även bilder på när Larsson besökte lagets möte med MK Dons. Där fick dock den förre HIF-tränaren bevittna när laget tog sin första seger för säsongen (1-0) under ledning av den tillfällige tränaren Gary Waddock. Det var Waddocks tredje match som ansvarig och efter att laget plockat fyra poäng, av nio möjliga, så är det inte helt otroligt att uppdraget istället kan gå till just Waddock.

Enligt Sky Sport så finns där några punkter som talar emot en anställning av Henrik Larsson. Dels saknar Larsson erfarenhet av ett tränarjobb på de brittiska öarna och dessutom skall Henrik menat att laget behöver förstärkas, för att klara kontraktet, och ansett att klubbens nuvarande lönebudget inte räcker till. Men enligt brittisk media så är Larsson ännu inte avskriven utan att den förre HIFaren ser detta som en intressant utmaning för att kunna etablera sig på marknaden med förhoppning om att detta, så småningom, skall leda till ett jobb i Premier League.

Klubben har dock varit tydliga med att Larsson finns med på listan över tänkbara namn men att man inte kommer anställa någon ny tränare innan helgens möte med Accrington. En seger i den matchen så kan det nog vara mer troligt att man behåller Gary Waddock på posten och därmed avslutar sin jakt på en ny tränare.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*